RADIKALNI DESNIČARI

Počelo i treće veliko suđenje tzv. Građanima Reicha

18.06.2024 u 15:10

Bionic
Reading

Pred višim pokrajinskim sudom u Muenchenu je u utorak, nakon Stuttgarta i Frankfurta, započeo i treći proces protiv skupine tzv. Građana Reicha, okupljenih oko samozvanog „vođe Reicha“ Heinricha XIII. Princa Reussa

Ukupno osmero optuženih izvedeno je danas u Muenchenu pred sud, a predbacuje im se pripadnost i djelomice osnivanje terorističke skupine, priprema vojnog udara i ilegalno posjedovanje oružja.

Četvero optuženih je pripadalo tzv. „vijeću“ tj. nekoj vrsti vlade buduće državne tvorevine koju su pripadnici ove grupe namjeravali utemeljiti nakon nasilnog svrgavanja aktualne vlasti u SR Njemačkoj.

Ukupno 26 optuženih kojima se zbog veličine slučaja sudi u odvojenim procesima u Stuttgartu, Frankfurtu i Muenchenu, uhićeni su krajem 2022.

Radi se o skupini tzv. „Građana Reicha“ okupljenih oko frankfurtskog poslovnog čovjeka Heinricha XIII. Princa Reussa, koji je nakon planiranog oružanog svrgavanja vlasti trebao postati novi poglavar države.

Istraga u ovom slučaju je još uvijek u tijeku pa vlasti ne isključuju nove optužene.

„Građani Reicha“ predstavljaju jedan nehomogeni pokret kojem je zajednička radikalno desničarska ideologija, nepriznavanje SR Njemačke i pozivanje na Njemačku u granicama Njemačkog carstva ili Njemačke iz 1937.

sve osim nogometa

Učitavanje...