prometna u rovinju

Pod utjecajem alkohola naletio na dvije djevojčice koje su prelazile cestu: Jedna teško ozlijeđena

20.08.2024 u 12:28

Bionic
Reading

Jedna je maloljetnica teško, a druga lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak navečer dogodila u Rovinju kada je teretni automobil naletjelo na njih dok su cestu prelazile kod obilježenog pješačkog prijelaza, izvijestila je u utorak istarska policija

Rovinjska policija je u ponedjeljak nešto prije 21 sat zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je teretni automobil naletio na dvije maloljetne osobe koje su prelazile kolnik.

Nesreća se dogodila kada je 37-godišnjak upravljao teretnim automobilom 'citroen' pulskih registracijskih oznaka ulicom Aleje 30. svibnja te je na raskrižju Motovunske ulice i Ulice Marca Della Pietre prednjim djelom automobila naletio na dvije 15-godišnjakinje iz Rovinja koje su cestu prelazile kod obilježenog pješačkog prijelaza i koje su uslijed udarca odbačene na kolnik.

Ozlijeđenim djevojčicama pomoć je pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da je jedna teško, a druga lakše ozlijeđena. Vozač je preliminarno testiran te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 0,19 promila. Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Policija poziva vozače da se s povećanim oprezom približavaju obilježenim pješačkim prijelazima, kao i pješake da stupaju preko obilježenih pješačkih prijelaza tek kad su se uvjerili da su primijećeni od strane vozača odnosno kad se vozilo zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza.