nastradala obitelj

Policija otkrila detalje s mjesta nesreće na Viru: 'Majka je sve spasila svojim tijelom'

18.08.2024 u 19:58

Bionic
Reading

Prometna nesreća na Viru, u kojoj je stradala peteročlana obitelj, zgrozila je sve. Pijani vozač naletio je na obitelj, majka je poginula, a otac i djeca s ozlijeđeni. Nižu se reakcije, a krenulo je i upiranje prstom tko je indirektno odgovoran

DORH je po završenom očevidu izdao priopćenje o nesreći.

'Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste u ul. Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio na pješake (dvoje odraslih 1996. i 2000., troje djece 2020., 2021. i 2023.) od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja nakon kojeg državno odvjetništvo očekuje da policija podnese kaznenu prijavu i privede osumnjičenika pritvorskom nadzorniku. Državno odvjetništvo izdalo je potrebne naloge te će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja kao i utvrđivanje mehanizma nastanka prometne nesreće', stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Načelnik prometne policije Zadar Dražen Malčić za Dnevnik Nove TV kazao je da još nije utvrđeno kojom je točno brzinom vozio pijani vozač, no zna se da je imao 1,75 promila alkohola u krvi. 'Riječ je o velikoj koncentraciji alkohola u krvi i prema mojim dosadašnjim iskustvima vozač nije bio svjestan postupka, ali o svemu će nam dati točno mišljenje Centar za kriminalistička vještačenja nakon analize krvi i mokraće', rekao je Malčić.

Opisao je i što je policija zatekla kada je došla na mjesto nesreće. 'Ružan prizor. Razbacane dječje stvari, sjedalica, i ono najgore, mrtvo tijelo pješakinje. Prema dosadašnjem istraživanju može se reći da je majka svojim tijelom spasila ostale. Udarac je bio prvo u nju dok je gurala kolica ispred sebe, ona je podnijela najveći udarac. Tom prilikom, suprug i ostala djeca su prilikom naleta vozila odbačeni s kolnika na zemljanu površinu', otkrio je detalje Malčić i kazao kako na veći broj nesreća na tom području utječe infrastruktura.