OGLASIO SE MILANOVIĆ

'Ponašanje predsjednice je neozbiljno i neodgovorno'

05.05.2016 u 19:42

Bionic
Reading

Iako se još jučer očekivalo da progovori o optužbama predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vezano uz Dragana Lozančića, predsjednik SDP-a Zoran Milanović oglasio se tek danas

'Ponašanje gospođe Kolinde Grabar Kitarović je neozbiljno i neodgovorno', kratki je komentar koji je Milanović objavio na svom profilu na Facebooku.  Zašto to tako misli i ima li istine u optužbama predsjednice da je Lozančić bio njegov privatni agent, Milanović nije precizirao.

Podsjetimo, u razgovoru za HRT predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je bivši ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić bio privatni obavještajac Zorana Milanovića.

'Ostavka jest dobrodošla, međutim ja pratim njegov rad puno dulje nego što to prati gospodin Orešković. Gospodin Lozančić dobro zna da o nekim razlozima ne mogu govoriti jer je riječ o nacionalnoj sigurnosti, o stabilnosti države i to je on i koristio. Ali ono što mogu reći jest da je gospodin Lozančić bio privatni, odnosno osobni obavještajac gospodina Milanovića, i tu ću stati', kratko je jučer rekla Grabar Kitarović za HRT.

Unatoč upitu tportala, još uvijek nismo dobili odgovor iz Ureda predsjednice smatra li Kolinda Grabar Kitarović da je Lozančić prekršio Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu te, ako to smatra, zašto ga nije prijavila nadležnim službama.

O optužbi predsjednice nije se oglasio ni premijer Tihomir Orešković koji je zajedno s njom potpisao razrješenje nakon Lozančićeve ostavke, no jučer ujutro u razgovoru za Media servis jasno je rekao da kod Lozančića nema krimena.

'Predsjednica je izgubila povjerenje u gospodina Lozančića i to je njezin stav. Tražio sam vremena da donesemo pravu odluku i mislim da smo je na kraju i riješili na fer način', rekao je Orešković, no na opasku kako Lozančić nije samo izgubio povjerenje, već da je u zahtjevu za razrješenjem predsjednica istaknula kako se on ogriješio o Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu, poručio je: 'Nisam vidio nikakve podatke i rezultate koji su to potvrdili. Tako da smo ovu odluku zajedno donijeli i idemo dalje.'