Pravi purgerski restač

Pravi purgerski restač

14.12.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Otvorio se nedavno u Mlinovima i zove se - Mlinovi. Tamo ćete moći papati pileći ajngemahtec, apšmalcani grah, krpice sa zeljem, pohanoga piceka, jabuke u šlafroku i još mnoga druga purgerska, kućna jela

... koja vam se ne da pripremati kod kuće. Ambijent je ugodan, rustikalan, hrana izvrsna i domaća. Najviše mi se svidjelo što vlasnici i kuhar surađuju s malim proizvođačima iz okolice Zagreba, tako da su namirnice domaće, svježe i superukusne.


Chic - rustic!


Tjesteninu rade sami kao i kruh (koji je izvrstan!), imaju domaću hladetinu (za sve koji vole ovo ultravintage jelce). Ovi štrukli su također od domaćeg tijesta, zapečeni i mljaac! 


... prave, hendmejd paštete s mesom iz tiblice (što znači da je konzervirano u masti), sir i vrhnje zagorskih ili prigorskih kumica


Ako idete ovaj vikend na Sljeme svratite ili prije ili poslije u Mlinove na ručak. Cijene su prihvatjive, a hrana je divna.
Pileći ajngemahtec ...


... pa pohani picek i ondak ...


... jabuke u šlafroku! Nakon toliko pohanja morali bute si cugnuti jednoga gemišteka ili bolje mlaku vodu s limunom ;)

Svaka čast vlasnicima (Goranu Pavletiću i Nevenu Nadiniću) koji su se potrudili u predstavljanju autohtone, zagrebačke, starinske klope (patkica z mlincima je bombončić ;), a bogmeč i zeml knedle). Onima koji nisu odrasli u tome odlazak u Mlinove bit će čista egzotika i uživancija. Ostalima - kolačić Madeleine!


Napokon imamo gdje odvesti strance, na purgerski old school, kad nam dođu u Zagreb u posjete, privatne ili poslovne

Thumbs up! Odnosno; Živeli!