u opatiji

Psa bez brnjice vezala na ulaz policijske postaje, pa zaradila prijavu

01.07.2024 u 14:40

Bionic
Reading

Prekršajnu prijavu 'zaradila' je 83-godišnjakinja koja je psa bez brnjice vezala uz ulazna vrata policijske postaje Opatija, a ljubimca koji je 'izazvao strah nazočnih' odvezala je i odvela tek nakon upozorenja da će biti uhićena, izvijestila je u ponedjeljak primorsko-goranska policija

U policiji kažu da je 83-godišnjakinja prije nekoliko dana psa bez brnjice uvela u hodnik policijske postaje. Policijski službenici su je upozorili i zamolili da psa priveže izvan policijskih prostora, a ona je ignorirala njihove upute i drsko odgovarala te psa vezala kod ulaznih vrata.

Time je spriječila ulazak i izlazak stranaka i izazvala strah među nazočnim građanima, priopćila je policija.Psa je odvezala i odmakla od zgrade tek nakon upozorenja da će je uhititi pa je prošla samo s prekršajnom prijavom zbog remećenja javnog reda i mira.

Policija stoga podsjeća da je zabranjen ulazak sa životinjama u prostorije državnih institucija. Ujedno poziva na držanje životinje pod nadzorom, posebice pasa u šetnji na otvorenom, kako ne bi slučajno ozlijedili djecu ili druge osobe u blizini.