uhićena dvojica

Pucnjava u Skoplju, jedna osoba ubijena ispred trgovačkog centra

20.08.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Jedna je osoba ubijena u pucnjavi ispred trgovačkog centra Mavrovka u Skoplju, izvijestili su makedonski mediji

Osoba je upucana iz vatrenog oružja te je preminula na licu mjesta. Policija je odmah poduzela operativno-taktičke mjere, zatvorila dio gradskog područja, izvršila očevid više domova i više vozila, u što su bile uključene i specijalne policijske snage, helikopteri i bespilotne letjelice, izvijestio je portal Skopje1.mk.

Nedaleko napada uočeno je putničko vozilo koje je pokušalo pobjeći, a osobe u njemu pružale su otpor policiji uz upotrebu vatrenog oružja. Policajci su uzvratili vatru, nakon čega su uhićene dvije osobe, dok je treći osumnjičenik, čiji je identitet poznat policiji, u bijegu te se za njim traga.

TV21 piše da je vozilo iz kojeg je pucano pronađeno nasred ulice u naselju Gazi Baba te da na sebi ima belgijske registarske oznake.

U potragu je uključen i policijski helikopter koji leti iznad Skoplja.

Iako je prvo objavio da je ubijen odvjetnik, TV21 ispravio je informaciju i piše, pozivajući se na izjave rodbine ubijenog, da je ubijen inženjer građevine V. E. Rodbina također smatra da je njegovo ubojstvo greška, jer kažu da nije imao neprijatelja niti prijetnji i da je bio 'predobar' čovjek.