Pavliček objasnio

Suradnja Suverenista i DP-a pukla zbog parkinga? 'To nema ni Zagreb'

28.10.2024 u 15:44

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, objasnio je razloge prekida koalicije s Domovinskim pokretom u Vukovaru. Osim navodnog dogovaranja nove koalicije s HDZ-om, Suverenisti su Ivanu Penavi zamjerili i uvođenje naplate parkiranja u cijelom Vukovaru.

Hrvatski suverenisti više nisu dio vladajuće koalicije u Vukovaru. Svoje odnose s Domovinskim pokretom prekinuli su zbog nezadovoljstva odnosom DP-a prema njima. Spominju stvaranje koalicije između DP-a i HDZ-a, javila se i druga strana, ne krivši iznenađenje ovakvim raspletom zbivanja.

'Imali smo sjednicu gdje su većinu zadnjih deset godina činili ljudi iz Hrvatskih suverenista i kolege iz Domovinskog pokreta odnosno nekada iz HDZ-a. Danas smo donijeli odluku da nećemo sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća gdje se odlučivalo o proračunu i unatoč tome što smo u dobroj suradnji, gradonačelnik se nije ni usudio pitati partnere što misle o proračunu i imaju li neke prijedloge', objasnio je za N1 predsjednik Suverenista Marijan Pavliček i nastavio:

'Vrlo bitna točka spoticanja je odluka gradonačelnika da na ovu točku dnevnog reda donese odluku da se naplaćuju parkirna mjesta na području cijelog grada, na području Borovog naselja i to je nama bilo neprihvatljivo. Unatoč našim zahtjevima da nećemo to podržati, on je to stavio na dnevni red. Grad Vukovar je postao jedini grad gdje se u svim gradskim četvrtima naplaćuje parking, to nema ni Zagreb, u vrijeme financijske krize udariti ljude nepotrebno po džepu', istaknuo je.

Tajna koalicija

Šef Suverenista ustvrdio je da se dogodilo upravo ono na što su upozoravali - tajna koalicija HDZ-a i DP-a, koja je danas izglasala gradski proračun za sljedeću godinu, ali i sporni model naplate parkiranja. Pavliček je otkrio da ga je vukovarski gradonačelnik i šef DP-a, Ivan Penava osobno obavijestio o stvaranju suradnje s HDZ-om.

'Nas je osobno, mog zamjenika Filipa Sušca, Penava obavijestio da je sve dogovorio s HDZ-om i zbog potpore Draganu Primorcu istrgovao predizbornu koaliciju s HDZ-om za lokalne izbore, gdje će kandidat za gradonačelnik biti iz redova Domovinskog pokreta, a kandidat za zamjenika gradonačelnika iz redova HDZ-a. Mi u ovakvoj trgovačkoj koaliciji nemamo što raditi, sretno im bilo', rekao je Pavliček dodavši da čistog obraza izlaze iz koalicije i spremaju se za nadolazeće izbore.

'Bit ćemo spremni za lokalne izbore, u kojem obliku ćemo izaći je prerano govoriti, ali imamo dovoljno snage ići i sami ili s partnerima. Sigurno ćemo pobijediti na lokalnim izborima jer ljudima je dosta ovakve trgovačke politike', istaknuo je predsjednik Suverenista.

Nije mogao izbjeći konstataciju da je Penava izdao svoje birače. 'S onima s kojima je do jučer bio u svađi, s njima je ponovno i sretno im bilo. Penava je izdao svoje birače, ne nas kao partnere, na ljudskoj razini te pogađa kada deset godina s nekim surađuješ, ali Ivan Penava se vratio tamo gdje pripada, a to je matica HDZ', zaključio je.