zahvala za granate

Putin je darovao Kimu 24 rasna konja: To je tek jedan od brojnih raskošnih darova

02.09.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Mora se priznati da Vladimir Putin i Kim Jong-un daruju unikatne poklone jedan drugome

Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu dva tuceta čistokrvnih konja kao naknadu za artiljerijske granate, prenosi Business Insider.

Mediji su citirali priopćenje veterinarskih vlasti u Primorskom kraju, ruskoj regiji koja je vlakom povezana sa Sjevernom Korejom. U priopćenju se navodi da su 24 konja prevezena preko te granice u nedjelju.

Devetnaest pastuha i pet kobila su orlovski kasači, a oni su Kim Jong-unova omiljena bijelo-siva pasmina.

Ljubav sjevernokorejskog vođe prema konjima dobro je dokumentirana. Godine 2019. snimljen je kako jaše bijelog pastuha na planini Paektu tijekom snježnih padalina.

I Kim je Putinu poklanjao životinje

U lipnju je Reuters izvijestio da je Kim poklonio Putinu par bijelih pasa sjevernokorejske pasmine pungsan, citirajući državni medij KCNA.

A u kolovozu je Politico izvijestio da je Rusija poslala više od 447 koza koje će opskrbljivati mliječnim proizvodima lokalnu djecu i ublažiti nestašicu hrane u Sjevernoj Koreji.

Dvojica čelnika sve više jačaju veze između svojih zemalja, što je trend koji je zabrinuo Kinu i Zapad. U lipnju je Putin postao prvi ruski čelnik koji je posjetio Sjevernu Koreju u 24 godine. Tijekom posjeta visokog profila potpisali su obrambeni pakt u kojem su se obvezali štititi jedni druge ako budu napadnuti.

Sj. Koreja naoružava Rusiju

U partnerstvu je navedeno da će Sjeverna Koreja isporučiti Rusiji topništvo za rat u Ukrajini dok u izvješćima piše da će Rusija opskrbiti Sjevernu Koreju satelitskom tehnologijom.

Međutim neki dijelovi njihova sastanka u lipnju bili su manje ozbiljni od drugih. Potrudili su se tako pokazati da su izuzetno bliski, poklanjajući jedan drugome raskošne darove poput automobila, umjetnina i životinja.