banski dvori

Radić nakon sastanka s Plenkovićem: 'Ne vidim neki veliki otpor'

13.05.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je nastavio pregovore s koalicijskim partnerom Domovinskim pokretom. Zamjenik predsjednika i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je detalje nakon sastanka u Banskim dvorima

'Dogovorili smo nekakve detalje u cijelom programu, u jednom i drugom, koje pokušavamo približavati. Idemo prema nečemu što je ozbiljna stvar pa ima razumijevanja s obje strane, koje moraju u konačnici biti zadovoljne', rekao je Radić.

'Moramo imati program koji možemo provoditi i mi i HDZ', dodao je. Na pitanje može li se to očekivati ovaj tjedan, Radić je rekao da je to moguće.

'Pokušat ćemo ispregovarati neke stvari na nižim razinama pa da sutra ili prekosutra budemo učinkovitiji. To su stvari koje ćemo pokušati provesti do kraja i nisam vidio s druge strane neki veliki otpor. Ne vjerujem da će oko tih točaka biti nekih problema', naglasio je Radić.

A na pitanje je li Domovinski pokret odustao od Ministarstva gospodarstva, ponovio je da neće biti ministar gospodarstva i da iza toga stoji.