Ovako pripremljeno povrće idealno je kao prilog jelu, ali i kao dostojna zamjena za ručak. Ova kombinacija okusa neće vas ostaviti ravnodušnim
SASTOJCI:
60 ml vinskog octa crvenog
60 ml hladne vode
25 g šećera
25 g soli
1/2 glavica ljubičastog luka, narezana na tanke ploške
2 manje glavice radiča, razrezane na četvrtine
200 g pancete u trakama, vrlo tanko narezane
svježe mljeveni papar
100 ml aceta balsamica
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica svježeg ružmarina
PRIPREMA:
U maloj posudi pomiješajte ocat, vodu, šećer i sol. Dodajte luk i ostavite 1 sat.
Posolite i popaprite lagano radič.
Omotajte 2 fete pancete oko svake četvrtine radiča.
Zagrijte tavu s maslinovim uljem i na laganoj vatri pecite radič u panceti, okrećući, dok panceta nije hrskava, 6-8 minuta. Izvadite iz tave i stavite sa strane.
U tavu dodajte ružmarin, aceto balsamico i maslinovo ulje. Pustite da zavre i da se iskuha na pola. Maknite s vatre.
Ocijedite luk i rasporedite ga na svaki tanjur. Na luk položite radič i pokapajte umakom od aceta.