Uobičajeno jelo u svakoj kuhinji, ali sa zanimljivim obratom
SASTOJCI:
1 žličica sjemenki od koromača, tostiranih
1 režanj češnjaka
400 g mljevene puretine
2 žlice nasjeckanog svježeg origana, mažurana ili timijana
1 veliki domaći limun
sol i svježe mljeveni papar
2 deblje kriške bijelog kruha, bez kore, narezane na kockice od oko 2 cm
8 listova lovora
maslinovo ulje
400 g mlade salate
PRIPREMA:
Istucajte sjemenke koromača i češnjak s malo soli u mužaru. Pomiješajte mljevenu puretinu s tom smjesom, travama, soli i paprom. Potom odrežite koru s limuna, zajedno s bijelim dijelom, i razrežite ga na četiri deblje ploške, koje zatim razrežite napola, a zatim na četvrtine ili osmine, ovisno o veličini.
Oblikujte kuglice od puretine, oko 2 cm promjera, i napravite ražnjiće, tako da prvo nabodete komad kruha, zatim lovorov list, kuglicu puretine, limun, kuglicu puretine, lovorov list i na kraju još jedan komad kruha. Pokapajte ražnjiće maslinovim uljem, uglavnom preko kruha.
Zagrijte gril tavu da bude jako vruća, zatim smanjite vatru na srednje jaku i pecite ražnjiće oko 15 minuta, okrećući ih. Vatra ne bi trebala biti prejaka da puretina ne potamni previše prije nego što je pečena iznutra. Poslužite sa salatom, kriškama limuna i maslinovim uljem.