USUGLASILI SE

Sabor za unesrećene u poplavama donira oko 225.000 kuna

22.05.2014 u 10:02

Bionic
Reading

Nakon što su se jučer pokušavali dogovoriti na koji način Sabor može sudjelovati u pomoći unesrećenima od poplava, zastupnici, odnosno Predsjedništvo Sabora donijelo je jutros odluku da će se svaki zastupnik odreći 1.500 kuna

'Vrlo brzo su odlučili da im se iz plaće izdvoji 1.500 kuna, a iznosilo bi to oko 225 tisuća kuna, i prebaci na račun za saniranje posljedica ili pomoć građanima na području zahvaćenom poplavama. Prilikom obračuna plaće bit će to potpisano i uplaćeno', kazao je nakon sjednice Predsjedništva saborski šef Josip Leko.

Radi se otprilike o istoj cifri koliko iznosi mjesečni zastupnički paušal, kojeg su se, podsjetimo, još jučer odrekli u HDZ-u.

To su iz HDZ-a jučer i predlagali tijekom kratkotrajne rasprave o poplavama u sabornici. S takvom idejom odmah su se načelno složili i drugi zastupnici, međutim bilo je i malo drugačijih prijedloga.

'Predlažem da se dogovorimo da se parlamentarne stranke odreknu dio sredstava koja dobivaju iz proračuna. Tako ćemo dobiti znatna sredstva kojima ćemo moći financirati početne radove kad se voda povuče', rekla je jučer nezavisna zastupnica Jadranka Kosor.

Hrvatska svakako treba tražiti novac iz europskih fondova kako bi sanirala štetu, poručio je nezavisni zastupnik Damir Kajin. 'Dio parafiskalnih naknada treba ukinuti i usmjeriti stradalima ili uvesti porez solidarnosti koji bi trajao godinu, dvije ili tri kako bi se istok Hrvatske obnovio', predložio je Kajin.

333829,333845,333786,333707