IZBORNA UTRKA

SDP diže kredit za kampanju, Ostojiću prioritet Opatovac

22.10.2015 u 12:13

Bionic
Reading

Dok HDZ organizira donatorske večere kako bi prikupio novac za kampanju, SDP će za njeno financiranje dignuti kredit, potvrdio je novinarima uoči sjednice Vlade član Predsjedništva SDP-a i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić

'Nadamo se velikom broju mandata pa ćemo dići kredit', poručio je uoči sjednice Vlade Grčić.

Onne zna kolika će biti visina kredita, ali pretpostavlja da će biti u okviru onoga što stranka može zakonski potrošiti i što je u okviru zakonskog limita.

Upitan hoće li kampanja biti prljava, Grčić je kazao: 'Ma kakvi prljava kampanja. Pa druga strana nije naš neprijatelj. To su naši politički suparnici. Ali to što se u kampanji otvoreno govori o svim problemima - svi moraju biti svjesni da je to jedini način da građanima približimo ono što jest naš program i naš stav u odnosu na ono što govori suparnička koalicija', kazao je Grčić.

U kampanji koja će se voditi u 9. izbornoj jedinici neće baš aktivno moći sudjelovati Ranko Ostojić, a on predvodi listu koalicije Hrvatska raste u toj jedinici.

'Što se tiče posla terenskog direktora, on je obavljen davno ranije. Prema tome, sve aktivnosti se odvijaju prema planu i mislim da taj dio aktivnosti nije sporan. Mogu nedostajati svojoj ekipi u 9. izbornoj jedinici, ali nažalost, prioritet je Opatovac', rekao je Ranko Ostojić.

Na pitanje tko će Ostojića zamijeniti u kampanji, Grčić je pak poručio: 'To što Ranko radi na problemu izbjeglica zapravo je na neki način najbolja kampanja za njega jer pokazuje koliko je posvećen poslu koji radi već četiri godine, a najviše protekli mjesec da pomogne tim ljudima. Ta priča teško, ali ide svojim tokom. Nažalost, ne ovisimo sami o sebi, ovisimo o mnogim okolnostima oko nas, ali ja mu odajem priznanje za posao koji radi.'