DUGUJE 160.000 KUNA

Šegon kasni s otplatom kredita HBOR-u

22.01.2014 u 09:28

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić izjavio je nakon jučerašnje sjednice nadzornog odbora HBOR-a da je kredit tvrtke njegova pomoćnika Branka Šegona - potpuno čist

Međutim, ministar Gordan Maras istaknuo je da je u izvješću Nadzornom odboru Uprava HBOR-a priznala da namjena kredita nije bila u skladu s programom za dodjelu turističkih kredita. Iz izvješća je vidljivo i da tvrtka nije ispunjavala ni financijske kriterije propisane programom kao i da Šegon trenutačno kasni s otplatom kredita te je dužan 160 tisuća kuna, piše HRT.

Tvrtka Facta Vera u vlasništvu je pomoćnika ministra financija Branka Šegona i njegove obitelji. Tvrtka je od HBOR-a i Hypo Alpe Adria banke dobila iznimno povoljan kredit s niskim kamatama i duljim počekom uz državnu subvenciju, o čemu smo pisali nekoliko puta.

O ovom slučaju sutra će odlučivati i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Povjerenstvo je prošli tjedan priopćilo da je Šegon upravljačka prava u dvjema tvrtkama - Facta vera i Trident centar u skladu sa zakonom prenio na odvjetnika.

Povjerenstvo je provjeravalo i druge okolnosti, o kojima su izvještavali mediji, a iz kojih može proizlaziti eventualni sukob interesa dužnosnika. Odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka sukoba interesa protiv Šegona donijet će se na javnoj sjednici većinom glasova svih članova tog povjerenstva, piše HRT.