n/a

Šparoge sa zlatnim mrvicama

03.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Još u staroj Kini, 3.000 godina prije nove ere, šparoga je slovila kao vrlo ljekovita i ukusna biljka , a ovaj će vas recept u to i uvjeriti

SASTOJCI:

500 g uzgojenih šparoga
4 žlice maslaca
1 šalica mrvica svježeg kruha (bijeli kruh iz kalupa)
sol i svježe mljeveni papar
50 g svježe naribanog parmezana
nasjeckani svježi peršin
malo limunovog soka

PRIPREMA:

Savinite šparoge lagano i pustite da puknu na mjestu gdje prestaje donji, drvenasti dio šparoga. Odbacite daj dio i ogulite gornji dio.
U velikom loncu kipuće vode, kuhajte šparoge dok ne omekšaju, ali su još uvijek pomalo hrskave, oko 3-4 minute.
Izvadite šparoge i ocijedite.
Prije posluživanja, rastopite 2 žlice maslaca na tavi, dodajte šparoge i pustite da se zagriju i oblože maslacem. Izvadite ih na tanjur za posluživanje.
Rastopite ostatak maslaca i pustite da dobije zlatnu boju. Dodajte mrvice i pirjajte dok i one ne dobiju zlatnu boju. Umiješajte parmezan, limunov sok i nasjeckani peršin i prelijte preko šparoga.