PRAZNIK NOGOMETA

Splićani brane niz od 1.434 dana bez poraza na Poljudu

10.09.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Dinamo na Poljudu čeka pobjedu još od 2007. godine. Punih 1.434 dana 'modri' nisu osjetili slast pobjede u Splitu, a nema nikakve sumnje da Hajduk ne želi biti tako gostoljubiv domaćin i dopustiti gostima da zaustave taj nesretni crni niz

Domaći ljubitelji nogometa konačno su dočekali prvo ovosezonski derbi. Hajduk i Dinamo odmjerit će snage, pomalo već tradicionalno prvom međusobnom utakmicom na Poljudu i nakon nešto više od sat i pol nogometa saznat ćemo jesu sli splitski bijeli kadri ugroziti, pa i pobijediti zahuktali modri stroj.

Zagrepčani su prepuni optimizma nakon uspjeha u Europi i ulaska u toliko željenu Ligu prvaka, dok Splićani imaju svoje objektivne i subjektivne razloge zbog čega su puni vjere u pobjedu.

Nažalost, kao i prethodnih godina svjedočili smo svojevrsnoj uvertiri u derbi, a glavne uloge nisu preuzeli, kako bi to trebalo biti, igrači i treneri, nego - uprave. Borba oko Josipa Šimunića toliko se u jednom trenutku razbuktala da su i gradonačelnici dvaju naših navjećih gradova smirivali situaciju, a na kraju su ruku pomirenja pružili jedni drugima oni od kojih se to najmanje očekivalo - navijači!

U predstojećem derbiju oba trenera imaju sitnih problema s ozljedama svojih igrača. Na strani domaćina zbog ozljeda će nedostajati Vukušić, Ljubičić, Tičinović, Vejić i Đoni, dok će kod gostujuće momčad s tribina ili preko TV ekrana utakmicu gledati Chago, Alispahić, Bišćan, Ademi i Tomečak. Priznat ćete, zgodna bi se momčad od njih mogla sastaviti.

U subotu navečer, s početkom u 20 sati i u prijenosu na Arenisport, vidjet ćemo što su smislili Krasimir Balakov i Kruno Jurčić. Nadamo se dobrom nogometu i golovima!

Pretpostavljeni sastavi:
Hajduk: Subašić, Lima, Milićević, Maloča, James, Andrić, Kukoč, An. Sharbini, Luštica, Tomasov, Ah. Sharbini
Dinamo: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Cufre, Badelj, Leko, Sammir, Rukavina, Ibanez, Bećiraj