... ili goji bobice. Prošli vikend vidjela sam kako rastu u Istri. Na Jeleninoj zemlji. I jela sam ih izmiksane u Jeleninim shakeovima, grickala uz knedle od batata s marelicama i u juhama od slanutka ... love is in the air!
Osim što spadaju u superhranu i već ih se neko vrijeme kod nas preporučuje kao dodatak prehrani, goji bobice odavno imaju važnu ulogu i mjesto u kineskoj, tibetanskoj i japanskoj medicini.
Ako još niste, moći ćete ih kupiti i kušati u veljači, na idućem Malom placu na Tavanu.
Jelena ih prodaje, ali i koristi u svojim kulinarskim egzibicijama. Nisam bila pobornik istih, ali odnedavno - postadoh! Pokazala mi je kako lijepo uspijevaju u Istri tako da ćemo uskoro imati i domaće goji bobice za brstit' uz salate, juhe, slastice, mueslije
Smatra se da jačaju imunitet, poboljšavaju vid, cirkulaciju, blagotvorno djeluju na visoki krvni tlak, štite jetru i bubrege, poboljšavaju ten, pozitivno utječu na mokraćni mjehur i proizvodnju spermija!
Uglavnom, dobro utječu na cijeli organizam i lijepo ih je i korisno dodavati u svoju svakodnevnu prehranu.
Zovu ih sretne bobice, jer se čovjek navodno osjeća jako dobro ako ih svakodnevno konzumira
Probajte, možda stvarno postanete, osim zdravi i - sretni!