BITKA ZA SRĐ

Stanovnici Bosanke pozvali na bojkot referenduma

24.04.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Stanovnici mjesta Bosanka gdje bi se trebao graditi golf park okupljeni u udrugu 'Bosanka' pozvali su sve građane Dubrovnika da ne izlaze na predstojeći referendum ocjenivši kako sve dosadašnje gradske uprave u to naselje nisu uložile ništa.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo član Udruge Martin Sentić, stanovnici Bosanke ogorčeni su na sve dosadašnje gradske uprave koje od rata u ovo dubrovačko naselje nisu uložili ništa te naglasio kako im upravo to daje pravo da pozovu sve stanovnike Dubrovnika da se uključe u referendum na način da ostanu kod kuće i ne izađu na birališta.

Pojasnili su da neizlazak znači nedozvoljavanje drugima da odlučuju u njihovo ime, odnosno nedopuštanje korištenja glasa 'da' na referendumu kao glasa protiv novih radnih mjesta, glasa protiv novih sadržaja, koji će Dubrovniku i svim njegovim stanovnicima osigurati dodatne prihode i produljenje sezone, te protiv prava vlasništva koje je zakonski i nedvosmisleno definirano te zašto su sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji dobijene sve potrebne suglasnosti i dozvole.

Također, podsjetili su na važnost Srđa i njegovu ulogu u Domovinskom ratu, na veličanje, a potom bacanje u zaborav na potpunu isključenost i nepristupačnost ovog dijela grada.

Mirjana Darrer kazala je kako je grad Dubrovnik davno mogao kupiti ovaj prostor i na njemu izgraditi brojne sadržaje, međutim, to nije učinio te su se pojavili drugi investitori koji su došli i nešto ponudili.

Također, investitor se ugovorno obvezao infrastrukturno urediti naše mjesto u koje grad godinama nije uložio ni kune, naglasili su dodajući kako je referendum stopiranje investicije od strane jedne skupine koja ima za cilj vlastitu promociju.