FRONTA NAD HRVATSKOM

Stiglo jako nevrijeme, tuča, grmljavina i oluje!

10.06.2013 u 12:17

Bionic
Reading

Tijekom poslijepodneva preko Hrvatske će se premještati fronta koja je već sada nekim dijelovima unutrašnjosti donijela grmljavinsko nevrijeme, olujne vjetrove pa i tuču, upozoravaju prognostičari

U središnjim kopnenim krajevima već je započeo razvoj olujnih oblaka koji se u ovom trenutku nalaze nad Sisačko-moslavačkom županijom. U nastavku dana grmljavinskih pljuskova bit će u istočnim dijelovima srednje Hrvatske i u zapadnoj Slavoniji gdje je mjestimice moguće i jače grmljavinsko nevrijeme – olujni udari vjetra, veća količina kiše u kratko vrijeme, a ponegdje postoji i opasnost od tuče.

U Petrinji je već pala tuča veličine lješnjaka. U Sisku trenutno također pada tuča i razvija se jako grmljavinsko nevrijeme. Tuča će se seliti na sjeveroistok prema Bjelovaru, Virovitici i mađarskoj granici pa se u Zagrebu ne očekuje.

Na Jadranu će biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima i lokalnim grmljavinskim pljuskovima, a u Dalmatinskoj Zagori i Lici mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi.

Kasno poslijepodne i večeras nevremena može biti i u istočnoj Slavoniji.

U noći i sutra bit će još nešto kiše i pljuskova, ali manje nego danas, rekao je Kristijan Božarov predsjednik udruge Crometeo