PREDSTAVLJENA KOALICIJA

Šuica: glas za laburiste je glas za SDP

05.05.2013 u 17:35

Bionic
Reading

Glas za Hrvatske laburiste je glas za SDP, poručila je danas potpredsjednica HDZ-a i predsjednica dubrovačke organizacije te stranke Dubravka Šuica u dubrovačkom hotelu Hilton Imperijal, gdje je predstavljena koalicijska lista HDZ-HSLS-HSP AS-HDS za lokalne izbore u gradu i županiji

'HDZ je kada je trebalo uvijek bio prvi, kako u stvaranju Hrvatske, tako i u obrani domovine, a prvi će biti i 19. svibnja', istaknula je Šuica.

Naglasila je kako unatoč greškama, kojih je bilo proteklih godina u HDZ-u, stranka ni od čega ne treba bježati, već ide naprijed i računa na uspješan rezultat na predstojećim izborima.

Kandidat za gradonačelnika Teo Andrić (HDZ) zapitao se može li se vjerovati ljudima koji u svojoj političkoj karijeri promjene četiri stranke, kao što je, kazao je, slučaj kod kandidata laburista za gradonačelnika Matka Bupića.

Upitao je i kako se može vjerovati aktualnom gradonačelniku Andru Vlahušiću 'kojemu se Pelješki most prvo sviđa, potom mu je iluzija, a kad mu je predsjednica stranke Vesna Pusić rekla da je u redu, njemu je opet dobar'.

SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Nika Šalju prozvao je da je četiri godine bio Vlahušićev zamjenik, a danas se toga odriče.

Andrić je brigu o čovjeku označio središtem svoga izbornog programa, ističući kao ishodište svoje politike vjeru i ljubav prema Bogu, narodu i domovini.

Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski i kandidat za novi mandat na toj dužnosti, naglasio je kako još uvijek aktualna dubrovačka gradska uprava nije ispunila očekivanja birača te kako od silnih obećanja nije ostalo ništa.

'U Dubrovniku vlada stihija, nema planova, a tako se grad kakav je Dubrovnik ne može voditi', poručio je Dobroslavić, dodavši kako slično stanje vlada i u državi.

Sve Dubrovčane pozvao je da 19. svibnja na izborima smijene 'nesposobnu gradsku upravu'.