IZBOR BLEACHER REPORTA

TOP 10 napadača koje treba gledati na EURU

23.05.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Tko će na Europskom prvenstvu 2012. naslijediti Davida Villu na mjesto najboljeg strijelca kontinentalne završnice? Konkurencija je velika te je desetak napadač koji bi mogli zasjati

Ugledni američki sportski portal Bleacher Report poigrao se s temom o golgeterima, odnosno koje napadače treba gledati na EURU 2012. U njihovom izboru našlo se je deset strijelaca, a među elitom nije bilo mjesta niti za jednog ofenzivnog člana hrvatske nacionalne vrste.

Na popisu su Poljak Robert Lewandowski, jedan od najzaslužnijih za dvostruku krunu dortmundske Borussije, zatim Portugalac Cristiano Ronaldo koji je ove sezone za Real zabio 60 golova, tu je i Nijemac Miroslav Klose koji je bio raspucan u Laziju, pa Nizozemac Klaas Jan Huntelaar, najbolji strijelac kvalifikacija (12) i prvi topnik Schalkea s 46 pogodaka i najbolji strijelac Serie A Šveđanin Zlatan Ibrahimović.

Na listi je bilo mjesta i za još jednog Nizozemca Robina van Persieja koji je s 30 premiejrligaških golova imao impresivnu sezonu u Arsenalu, ali i Španjolca Fernanda Torresa koji je u Chelsea zabijao na 'kapaljku'.

U TOP 10 napadača na koje treba obratiti pozornost su i Francuz Karim Benzema s učinkom od 33 gola u svim natjecanjima, Talijan Mario Balotelli koji se više isticao po incidentima, a ne s nogometnim predstavama te Englez Wayne Rooney, prva zvijezda Manchester Uniteda.

Kao što se vidi u izboru nema niti jednog od hrvatskih golgetera Nikice Jelavića, Ivice Olića, Eduarda da Silve, Marija Manžukića i Nikole Kalinića pa bi to mogao biti dodatni motiv za Bilićeve ofenzivce.