n/a

Tortice od krumpira punjene janjetinom i pinjolima

16.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ovo jelo je prava gurmanska poslastica, a pinjoli će se savršeno uklopiti u poznatu harmoniju mesa i krumpira

SASTOJCI:

Za tijesto:
700 g brašnastog krumpira
sol
brašno, koliko treba

Za nadjev:
25 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 srednje velika glavica luka, sitno nasjeckana
svježe mljeveni papar
svježe mljeveni muškatni oraščić
2 kardamoma, samo sjemenke iz mahune, istucane u prah
3 klinčića, istucana u prah
200 g mljevene janjetine
50 g pinjola, tostiranih
1 žlica koncentrata od rajčica
3 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
sol
maslinovo ulje

Za posluživanje:
150 g rikule, začinjene limunom i maslinovim uljem
200 ml jogurta
½ režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
sol i papar

PRIPREMA:

Skuhajte krumpire, neoguljene, u slanoj vodi, dok ne postanu mekani, ali se ne raspadaju. Ocijedite, ogulite i ispasirajte. Pomiješajte sa soli i dovoljno brašna da dobijete tijesto.
Dok se krumpir kuha, napravite nadjev. Rastopite maslac s maslinovim uljem i na njemu pirjajte luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte začine i kuhajte minutu. Zatim dodajte janjetinu, miješajući i pirjajte dok meso ne dobije boju. Umiješajte pinjole i koncentrat od rajčice, 2 žlice vode, peršin, sol i papar.
Za tortice, nabrašnite ruke i razdijelite tijesto na četiri kugle. Oblikujte jednu u disk debljine 1 cm. Stavite 2 žlice nadjeva na sredinu i preklopite rubovima tijesta da zatvorite nadjev. Ponovite s ostatkom tijesta.
Zagrijte tavu s dovoljno maslinovog ulja da prekrije dno. Pecite tortice dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
Pomiješajte jogurt s češnjakom, malo soli i papra. Poslužite tortice s rikulom i jogurtom.