VALENTINOVO ZA PAMĆENJE

Tri tisuće lampiona obasjalo nebo iznad Zadra

15.02.2014 u 11:24

  • +6

U Zadru pušteni lampioni na Valentinovo

Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Bionic
Reading

Tri tisuće lampiona obasjalo je zadarsko nebo na trećem svjetlosnom spektaklu održanom na Valentinovo na antičkom Forumu pod motom 'Zaželi ljubav'

Organizatori iz udruge Propela izvijestili su da su prodani svi lampioni, a vjeruju kako ih je u zrak poletjelo i više od tri tisuće jer su mnogi Zadrani na proslavu Valentinova stigli 'naoružani' s lampionima sačuvanim iz prijašnjih akcija.

'Pala' je i javna prosidba. Neno je zatražio ruku jedne Višnje, dok je porukom na prozoru hostela Forum jedan nestrpljivi tata pitao svoju kćer Martinu kada se ona misli udati.

Procjenjuje se da je ovaj događaj privukao više od sedam tisuća Zadrana i njihovih gostiju. Kao i prijašnje dvije godine, novac od prodaje lampiona namijenjen je za humanitarne svrhe. Udruga katoličkih medicinskih sestara i tehničara preusmjerit će ih za potrebe osoba s invaliditetom. Prepune ulice stare jezgre grada svjedoče kako se Zadar pretvara u poželjnu turističku destinaciju za Dan zaljubljenih.

Turiste je osim otvorenih hostela i hotela na Poluotoku dočekala i zanimljiva i šarolika ponuda zabave. Mladen Grdović je do vrha napunio dvoranu na Višnjiku. Beogradska grupa SARS zabavljala je mlađe Zadrane u klubu Maraschino, dok se u Q baru slavilo uz grupu Atomsko sklonište. Bilo je to zadarsko Valentinovo za pamćenje.