kontroverzni sin

Trump traži da se zamrzne pomoć Ukrajini: Biden zarađuje na ratu

31.07.2023 u 07:36

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je republikance u Kongresu da uskrate vojnu potporu Ukrajini dok Bidenova administracija pristane surađivati u istragama o poslovanju predsjednika i njegovog sina Huntera Bidena.

Zahtjev je istaknut na skupu u Pennsylvaniji, javlja Washington Post.

“Kongres bi trebao odbiti odobriti dodatnu isporuku naših iscrpljenih zaliha oružja u Ukrajinu sve dok FBI, DOJ i Porezna uprava ne predaju svaki djelić dokaza koji imaju o korupciji Bidenove kriminalne obitelji”, rekao je Trump na skupu.

Trump je ponovio kako Biden uvlači Sjedinjene Američke Države u sukob između Rusije i Ukrajine te je naglasio kako postoje dokazi da Bidenova obitelj, kao i sam predsjednik, zarađuju na ratu u Ukrajini.

Republikanci istražuju poslovanje Huntera Bidena u Kini i Ukrajini za vrijeme Obamine administracije, kada je njegov otac bio potpredsjednik. Hunter Biden imao je tada dobro plaćenu poziciju u upravnom odboru ukrajinske energetske tvrtke. Bijela kuća odbija optužbe i tvrdi da republikanci nisu uspjeli iznijeti dokaze o nedjelu predsjednika Bidena.

Prema Trumpovim tvrdnjama, obitelji Biden poslani su milijuni dolara sa računa ukrajinske energetske kompanije Burisma, a naglasio je kako je njegov sin Hunter u upravnom odboru ove tvrtke.

'Bideni su od Ukrajine dobili milijune dolara. Sada Ukrajina prima milijarde i milijarde dolara od američkih poreznih obveznika. Joe Biden je kompromitiran i uvlači nas u globalni sukob', zaključio je Trump.