koordinirana akcija

U Barceloni pala ekipa preprodavača marihuane, među uhićenima i državljani Hrvatske

02.03.2018 u 15:35

Bionic
Reading

Srbijanski policajci su u suradnji sa španjolskim kolegama nakon višemjesečne koordinirane akcije uhitili 27 osoba i zaplijenili više od 75 kilograma marihuane, a među uhićenima se nalaze i državljani Hrvatske

Kako je u petak priopćila srbijanska policija, zbog neovlaštene proizvodnje, stavljanja u promet opojnih droga te udruživanja radi počinjenja kaznenog djela u Barceloni je uhićeno ukupno 26 osoba, od kojih 14 državljana Srbije, zatim državljani Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Litve i Švedske.

Ova organizirana kriminalna skupina tereti se da je u razdoblju od lipnja 2017. do veljače ove godine u Španjolskoj organizirala neovlaštenu proizvodnju marihuane tipa skunk u umjetnim uvjetima i to u iznajmljenim vilama u Barceloni.

Prilikom posljednjeg uhićenja u Španjolskoj, zaplijenjeno je 2337 sadnica marihuane u različitim fazama zrelosti, 75,2 kilograma već obrane marihuane, 56.000 eura, četiri vozila, motocikl i dva pištolja.

Španjolska policija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sumnja se da je ovu kriminalnu skupinu organizirao srpski državljanin S.T. (52) koji je s ostalim članovima instalirao više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane, koju bi nakon završenog procesa proizvodnje sušili i pakirali, a onda prodavali raznim kriminalnim skupinama u zemljama EU-a.

Osumnjičeni su pored Španjolske djelovali u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji i Sloveniji.