prevara potrošača?

U trgovačkom lancu prodaju se 'neretvanske mandarine' iz - Egipta!

02.10.2024 u 21:06

Bionic
Reading

Na Facebook stranici Halo, inspektore objavljene su fotografije 'neretvanskih mandarina' koje se prodaju u jednom trgovačkom lancu, a za koje na deklaraciji piše da im je zemlja podrijetla - Egipat

Pakiranje na kojem piše 'neretvanske mandarine' i 'miris tradicije iz srca domovine' privuklo je pažnju ove stranice, koju je pokrenula udruga za zaštitu potrošača pod nazivom Europski centar za izvrsnost potrošača, zato što je navedeno da je zemlja podrijetla - Egipat, pa se postavlja logično pitanje kako mandarine mogu biti neretvanske, ako su došle iz Egipta. Objavu donosimo u nastavku.

'Stalno upozoravamo POTROŠAČE na čitanje i praćenje DEKLARACIJA. Stalno upozoravamo na neke „nebuloze“ koje imamo na tržištu hranom. Stalno ćemo i dalje ukazivati na propuste u trgovinama. Posebice one koje zavaravaju svoje kupce. Često ne svojom voljom već postupcima dobavljača, odnosno proizvođača. Danas imamo primjer koji nas je (opet) ostavio bez riječi: u Plodinama se prodaju tzv. Neretvanske mandarine koje su zapravo iz – Egipta!?! Ne vjerujete? Pogledajte slike!

Znamo da kroz Egipat teče rijeka Nil, ali nismo znali da i oni imaju – Neretvu… Sada nas je isporučitelj simboličnog naziva Agro Neretva iz Opuzena (gle, iz Hrvatske je) naučio nečem novom iz geografije. I dodatno uvjerio kako se kroz brendiranje proizvoda naivnim i needuciranim potrošačima u Hrvatskoj svašta može prodati pod – „domaće“', navode, među ostalim, na stranici 'Halo, inspektore', te navode da su za objašnjenje poslali upit i trgovačkom lancu Plodine i tvrtki čije se ime nalazi na pakiranju - Agro Neretvi, ali da još čekaju odgovore.