ŠTO KAŽE ZNANOST

Ubijena 'čupakabra' iz Teksasa?!

11.04.2014 u 10:39

Bionic
Reading

Bračni par iz Teksasa nedavno je objavio da je uhvatio neobičnu životinju koja bi mogla biti mladunac čupakabre, mitskog krvopije iz meksičkih legendi

Stvorenje, nazvano čupakabra iz Ratcliffea, otkriveno je u nedjelju u krošnji stabla na ranču obitelji Stock. Videosnimke navodnog 'sisača koza' bez dlake, velikih pandži i zastrašujućeg glasanja ubrzo su obišle svijet pa se bračnom paru javila i organizacija za zaštitu životinja PETA s pritužbama zbog uvjeta u kojima je zatočena čupakabra.

Veterinarski pregled pokazao je da uhvaćeno stvorenje svojim anatomskim obilježjima nikako ne može biti zvijer iz meksičkih legendi jer nema ni čeljusti ni zube kojima bi moglo piti krv domaćim životinjama.

Prema procjenama stručnjaka, čupakabra iz Ratcliffea najvjerojatnije je rakun koji je zbog ekstremno teške šuge ostao bez dlake.

Budući da se činilo da životinja pati, Jackie Stock ju je odvela u obližnje utočište u kojem su je stručnjaci uspavali. Ime utočišta ostalo je u tajnosti jer su na adresu para stigle brojne prijetnje ljudi koji su bili ogorčeni zbog odluke da se obavi eutanazija.

Lokalni lovočuvar smatra da je uspavljivanje bilo jedino i najbolje rješenje jer je bolesni rakun mogao zaraziti brojne druge životinje.

Stručnjaci nisu uzeli uzorke DNK čupakabre iz Ratcliffea, tako da će njen pravi biološki identitet ostati misterij.

Jackie Stock se u nekoliko dana toliko vezala za životinju da ju je od milja nazvala Chupie. Kaže da će joj nedostajati, no ističe da je, uz pomoć veterinara, mirno zaspala.

Stanovnici Ratcliffea sada će također moći mirno spavati, bez straha od mogućnosti da njihovim krajem hara čupakabra.

Čupakabra je zvijer koja prema pričama očevidaca živi u okolici Portorika i Meksika. Naziv joj dolazi od španjolske riječi koja u slobodnom prijevodu znači 'sisač koza' jer navodno siše krv stoke i domaćih životinja – od kokoši, preko pasa, do konja.