PUTIN NA KRIMU

'Učinit ću sve da krvoproliće u Ukrajini završi'

14.08.2014 u 17:43

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je rekao da se Rusija kani zalagati za sebe, ali ne po cijenu sukoba sa svijetom, što se smatra pomirbenom porukom nakon više mjeseci grubih riječi u vezi s ukrajinskom krizom, javlja Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin je to rekao ruskim ministrima i zastupnicima krimskoga parlamenta. Rusija je početkom godine anektirala taj ukrajinski poluotok pa se očekivalo da će odatle Putin slati važne poruke o Ukrajini.

No Putinov ton ovaj je put bio prigušen i izbjegavao je oštre riječi kakve je dosad često upućivao zapadnim zemljama tijekom krize koja je odnose Zapada i Istoka srozao na hladnoratovsku razinu.

'Moramo mirno, dostojanstveno i djelotvorno graditi svoju zemlju, ne ograđivati je od vanjskoga svijeta', rekao je Putin. 'Moramo se učvrstiti i mobilizirati, ali ne za rat ili za neku konfrontaciju, nego za naporan rad u ime Rusije.'

Još je rekao da će Rusija sve učiniti da sukob u Ukrajini završi što prije i da prestane krvoproliće u toj zemlji.

Mnogi Putinovi kritičari u zapadnim prijestolnicama kažu da je i prije znao biti tako blag, ali da postupci na terenu nisu bili usklađeni s riječima.