brza akcija policija

Uhićena žena koja je u Splitu rasistički vrijeđala turistkinju iz Azije

11.08.2024 u 12:59

Bionic
Reading

Uhićenja je žena koja je rasistički vrijeđala turistkinju. Napadnuta turistinja je vrijeđanje snimila i objavila na društvenim mrežama. U toj snimci iz Splita se vidi kako je jedna žena vrijeđa i govori joj da je žuto go*no.

Azijatkinja tvrdi i da ju je pljunula.

Nakon jučerašnje medijske objave snimki s društvene mreže iz kojih je vidljivo narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način uz jasno izraženu diskriminaciju na temelju rase, proveli smo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo utvrđivanjem identiteta, a potom i uhićenjem počinitelja.

Utvrđeno da se radi o 43-godišnjakinji koja će danas uz optužni prijedlog biti privedena na općinski prekršajni sud zbog osnovane sumnje da je svojim ponašanjem dana 15. lipnja oko 13.30 sati u Splitu ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 25 Zakona o suzbijanju diskriminacije i čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Unatoč uloženom trudu do ovog trenutka nismo uspjeli stupiti u kontakt s oštećenim osobama, objavila je splitska policija.

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something. #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

'Najprije mi je usred trgovine govorila da ovdje nisam dobrodošla, da sam žuto govno i da nemam nikakva prava, a onda me pljunula. Žao mi je što nisam to snimila jer tko je mogao očekivati da će i se to dogoditi. Najprije mi se unijela u lice u dužini lakta, a onda me i pljunula', rekla je Azijatkinja na snimci