borbe ne jenjavaju

Ukrajinska vojska uništila rusku podmornicu u Crnom moru

04.08.2024 u 07:24

Bionic
Reading

U Ukrajini se nastavljaju intenzivne borbe s ruskom vojskom, a u posljednja 24 sata vodile su se čak 72 žestoke bitke. Ukrajinske snage tvrde i da su zadale novi udarac ruskoj floti na Krimu.

Ukrajinske oružane snage tvrde da su uništile rusku podmornicu u Crnom moru kod Sevastopolja. Podmornica je imala sposobnost lansiranja krstarećih projektila Kalibr kojima Rusija od početka rata gađa ukrajinske gradove, piše HRT.

Na istoku zemlje ruska vojska pomalo napreduje prema Pokrovsku u Donjeckoj oblasti. Riječ je o važnom prometnom i logističkom čvorištu. Ruski projektili poslijepodne su pogodili stambenu četvrt u Pokrovsku.

'Sada je mnogo više zračnih udara. Gađaju nas i danju i noću. Uništena su mi oba automobila i kuća. Što da učinim? Ne znam. Ostali se evakuiraju, vjerojatno ću i ja otići. Danas sam čudom preživio. Ako nam se Rusi još više približe i nastave nas gađati, neće biti moguće ostati u gradu. Ne planiram ih dočekati', kaže Pavlo Kozynetz, stanovnik Pokrovska.

Podsjetimo, ukrajinska vojska tijekom noći  u subotu napala je ruski aerodrom Morozovsk i brojna skladišta nafte i goriva u tri ruske regije. U napadu na aerodrom pogođeno je skladište streljiva u kojem su ruske snage među ostalom opremom pohranile navođene zračne bombe.

Napad na skladišta nafte i pogone za skladištenje goriva i maziva u regijama Belgorod, Kursk i Rostov izazvao je požare dva spremnika nafte.

Rusija je, s druge strane, u subotu priopćila da je tijekom noći i jutra oborila 76 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su gađale skladišta nafte izazivajući požare. Većina tih bespilotnih letjelica je "presretnuta i uništena" u regijama Rostov, gdje se nalazi sjedište ruske operacije u Ukrajini.