pogranično područje

Ukrajina u napadu uništila tvornicu i ozlijedila najmanje šestero ljudi

16.07.2024 u 11:10

Bionic
Reading

Ukrajinski napadi su u noći na utorak izazvali požar koji je uništio tvornicu električnih uređaja u ruskom pograničnom području te su ozlijedili najmanje šestero ljudi, objavili su lokalni guverneri

Napad dronovima na tvornicu u gradu Korenovo u ruskoj regiji Kursk uzrokovao je požar koji je ugašen do jutra. U samoj tvornici nije bilo žrtava.

Fotografije objavljene na kanalu lokalnog guvernera Alekseja Smirnova na aplikaciji Telegram pokazuju tvornicu čiji krov gori. Njezina unutrašnjost potpuno je izgorjela.

Jedna osoba je ozlijeđena kad je dron ispustio eksploziv na kuću u istoj regiji, rekao je Smirnov.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako je protuzračna obrana tijekom noći uništila 13 ukrajinskih dronova, uključujući jedan u regiji Kursk. 

Vjačeslav Gladkov, guverner ruske regije Belgorod, rekao je kako je u ukrajinskom granatiranju ozlijeđeno četvero ljudi. U regiji Voronjež jedna je osoba ozlijeđena u napadu dronom, rekao je lokalni guverner Aleksander Gusev. 

Ruske novine Kommersant pišu u utorak kako vlasti razmatraju evakuaciju stanovnika iz 14 sela u regiji Belgorod, čestih meta ukrajinskih napada.