ZAGREPČANI LJUTI NA BANDIĆA

'Ultramoderne led diode ne idu na starinu'

04.10.2014 u 17:10

Bionic
Reading

Obnovljena Mesnička ulica te Streljačka i Ulica Tituša Brezovačkog otvorene su za promet nakon ljetnih radova tijekom kojih je, osim uređenja kolnika i pločnika te postavljanja nove javne rasvjete i katodioptera, rekonstruirana i komunalna infrastruktura: vodovodna i električna mreža te plinovod

'Pa što je ovo? Mesnička sada izgleda kao poletno-sletna staza', komentirao je jedan od nekolicine stanara Mesničke i okolnih ulica koji su nezadovoljni što su između kolnika i pločnika, umjesto uobičajenih rubnjaka, sada postavljeni ležeći solarni katodiopteri, odnosno žmigajuće lampice, javlja HRT. Ove ultramoderne led diode ne idu na starinu i ovakav ambijent, složio se i drugi stanar koji je, kako kaže, preživio već treću obnovu ulice.

Gradonačelnik Milan Bandić samo je kratko poručio nezadovoljnicima da će, nađu li još dva stanara koja se bune, ugasiti katodioptere.

Zadovoljan obavljenim radovima, Bandić je izvijestio da su tijekom tri i pol mjeseca radnici poslagali 200.000 kocki, koje ukupno teže tri milijuna kilograma, a postavljeni su katodiopteri koji preko dana akumuliraju svjetlo i svijetle po noći.

Radovi su potrajali, no to je pimplav posao pa je bolje da smo to obavili polako i kako treba, a ni susjedi nisu puno jamrali, dodao je i najavio da je sada, kad su popeglali Mesničku, na redu Radićeva ulica. Vrijednost radova je 9,72 milijuna kuna, bez PDV-a.