pretjerano?

Valve otkrio konfiguraciju prototipa Steam Boxa

07.10.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Kao što sigurno znate, Valve je nedavno najavio svoj operativni sustav, kontroler i liniju hardvera pod imenom 'Steam Machines'

'Steam Machines' biti će linija osobnih računala u dimenzijama igraćih konzola. Valve i drugi proizvođači hardvera ponuditi će igračima cijelu paletu mogućnosti, a igrači će odabrati računalo prema vlastitim preferencijama. No, da stvar bude još bolja, Valve će objaviti točne i detaljne specifikacije svake Steam 'mašine' kako bi igrači mogli jednostavno prošetati do obližnje trgovine i napraviti repliku sami, kod kuće.

 

Bilo kako bilo, Valve će već ovoga mjeseca poslati tristotinjak Steam konzola na odrese odabranih igrača, a njihove konfiguracije biti će – u najmanju ruku – fantastične. Čak i pretjerane.

 

Grafička kartica: Nvidia Titan, GTX780, GTX 760, GTX660

Procesor: i7-4770, i5-4570 te i3

RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU)

Disk: 1TB/8GB Hybrid SSDH

Napajanje: 450w

 

Sasvim su razumljivi razlozi zbog kojih će Valve igračima slati vrlo raznolike konfiguracije, no jedno je očigledno – favoriziraju se Intel i Nvidia. AMD to vjerojatno nije previše zaboljelo s da će se njihove grafičke nalaziti u desecima milijuna prodanih PlayStation 4 i Xbox One konzola.