Večerica Istriana

Večerica Istriana

04.09.2012 u 11:39

Bionic
Reading

... powered by najperspektivnija, najotvorenija, najjednostavnija, ''ti si meniii sveee naj, naaj'' mlada chefica Katarina Matić. Privatna stvar, ali za sva zvona ;)

Posjet Puli, žensko društvance i domaćini iz snova. Ugostila nas je Katarina Matić čija je obitelji u vlasništvu poznatog hotela/restorana/enotekeMilan.

Žensko društvance prije Katarinine večere. Fotografije poslije nisu za objavu


Ovo nas je dočekalo na ulazu u prostor za blagovanje ... dok još nismo ni slutile što nas čeka


Zagrijavanje za večeru pod radnim nazivom Okus mora


Katarina u kuhinji


Katarina u akciji


Katarina za stolom, sa svojim vinskim alter egom, zbluranim doduše, ali to je Kozlovićev čovjek. Sandi :)

Ako ste nedavno posjetili to fensišmensi mjesto, tamo jeli/pili i veseli bili, ondak ste sigurno u tanjuru imali neko od njezinih jela ... i uživali :).

E pa mi smo ih imali toliko da smo je u nekom trenutku preklinjali da stane, a nije namjeravala! Po pričama njezinih gastro i inih prijatelja ta ne staje dok uzvanici ne završe pod stolom! I uvijek ima nekog prijatelja koji baš radi za nekog poznatog istarskog vinara koji vas onda dotuče rastakanjem vina/butelja.


Na našoj je večeri to bio stanoviti Sandi koji radi za Kozlovića. Neke od butelja koje nam je istočio ...


... a koje su vam dobro poznate :)

Povezao nas je Gogo Manjada, jer je skužio da bi nam se energije mogle prepoznati i imao je pravo. Zaljubljena sam u Katarinino kuhanje i način razmišljanja.


Voli sirovo, svježe, jednostavno i domaće. Iako je vješta u spravljanju kompliciranih jela, rijetko se odaje toj svojoj vještini

Obožava izučavati stare recepte i samo za ljubav svome ocu naučila je ispeći fritule, ali točno onako kako mu ih je spravljala njezina nona, a njegova mama.

Nerijetko skuplja recepte po Istri i Italiji i obnavlja ih i budući da danas posjedujemo suđe i tehnike naprednije od nekadašnjih, a namirnice su jednako domaće i svježe, ti recepti ispadaju kao neka turbodelicija! Da ih none vide po tanjurima fensišmensi restorana i hotela umrle bi od smijeha i mislile da ih netko zeza

Da ne pišem više, pogledajte slijed fotografija/atmosfere/jela i razmislite o organiziranju kućnog druženja na kojemu ćete prezentirati vlastite cooking skills ili pak udomite kakvog vrsnog kuhara koji će to učiniti umjesto vas.


Trebamo se družit ljudi! I povezivat' i kreirat' dobru, zajedničku vibru, a hrana je najbolji medij za to! U slast ;)!

Foto: Jelena Iva Nikolić
Osim Sandija, vinočovjeka, bilo je još muškaraca u našem pretežno ženskom društvu ...


Dario, Katarinina bolja polovica ;) ...

Foto: Jelena Iva Nikolić
Danijel, vlasnik genijalnog Old River Steak House-a u Buzetu. Sutradan nas je isti ugostio u navedenom house-u i bio vrhunskim domaćinom, iako mamuran i pod laganom temperaturom ;)


Katarinini panini

Foto: Jelena Iva Nikolić
Jelo broj jedan; prepržene srdele umotane u grilane tikvice s domaćim maslinama i nasjeckanim, svježim pomidorima s peperoncinima


Mljac!

Foto: Jelena Iva Nikolić
Nakon toga svježe, sirove dondole s malo limuna, mljevenog papra i domaćeg maslinovog ulja


Zajedno s kamenicama ...

Foto: Jelena Iva Nikolić
Slurp!


Pa sirovi, svježi škampi

Foto: Jelena Iva Nikolić
Koji su izazvali sveopće oduševljenje i ...


... smijeh kod svih ...

Foto: Jelena Iva Nikolić
... osim kod Vanese koja ih je zaobišla, kao i sva Kozlovićeva vina i ...


... veselo nazdravljala pivom! Carica! Čovjek treba biti svoj i kvit :)

Foto: Jelena Iva Nikolić
Što najbolje ilustrira i dvojac Elektrovintage u svojem kreativnom izražavanju


A ni ja nisam za odbacit' ... bar kad se o izražavanju radi ;)

Foto: Jelena Iva Nikolić
Vratimo se Katarini i ...


... njezinim slijedovima. Kapesante, lagano prepržene, servirane na rikoli

Foto: Jelena Iva Nikolić
Marinirane, filetirane, sirove trilje u maslinovom ulju, limunu i bosiljku, salata od sirovih liganja i ...


... sirovi, filetirani, marinirani inćuni

Foto: Jelena Iva Nikolić
Pa buzara od dagnji s nasjeckanim pomidorima i peperoncinima ...


... koja izaziva smiješne face, pecka nepce ...

Foto: Zdraffkica
... bogato puni tanjure i ...


... probija granice pristojnosti. Ma tko je to ubacio svoje panine u lonac?!

Foto: Zdraffkica
Ovo je naše posljednje jelce kad već zapomagasmo i preklinjasmo kuharicu da se zaustavi ...


... i jest. Nakon deserta :)! Cheesecakea sa šumskim voćem

Foto: Jelena Iva Nikolić
Sve u svemu bilo je nezaboravno! Kate hvala Ti od srca :)