... powered by najperspektivnija, najotvorenija, najjednostavnija, ''ti si meniii sveee naj, naaj'' mlada chefica Katarina Matić. Privatna stvar, ali za sva zvona ;)
Posjet Puli, žensko društvance i domaćini iz snova. Ugostila nas je Katarina Matić čija je obitelji u vlasništvu poznatog hotela/restorana/enotekeMilan.
Žensko društvance prije Katarinine večere. Fotografije poslije nisu za objavu
Ovo nas je dočekalo na ulazu u prostor za blagovanje ... dok još nismo ni slutile što nas čeka
Zagrijavanje za večeru pod radnim nazivom Okus mora
Katarina u kuhinji
Katarina u akciji
Katarina za stolom, sa svojim vinskim alter egom, zbluranim doduše, ali to je Kozlovićev čovjek. Sandi :)
Ako ste nedavno posjetili to fensišmensi mjesto, tamo jeli/pili i veseli bili, ondak ste sigurno u tanjuru imali neko od njezinih jela ... i uživali :).
E pa mi smo ih imali toliko da smo je u nekom trenutku preklinjali da stane, a nije namjeravala! Po pričama njezinih gastro i inih prijatelja ta ne staje dok uzvanici ne završe pod stolom! I uvijek ima nekog prijatelja koji baš radi za nekog poznatog istarskog vinara koji vas onda dotuče rastakanjem vina/butelja.
Na našoj je večeri to bio stanoviti Sandi koji radi za Kozlovića. Neke od butelja koje nam je istočio ...
... a koje su vam dobro poznate :)
Povezao nas je Gogo Manjada, jer je skužio da bi nam se energije mogle prepoznati i imao je pravo. Zaljubljena sam u Katarinino kuhanje i način razmišljanja.
Voli sirovo, svježe, jednostavno i domaće. Iako je vješta u spravljanju kompliciranih jela, rijetko se odaje toj svojoj vještini
Obožava izučavati stare recepte i samo za ljubav svome ocu naučila je ispeći fritule, ali točno onako kako mu ih je spravljala njezina nona, a njegova mama.
Nerijetko skuplja recepte po Istri i Italiji i obnavlja ih i budući da danas posjedujemo suđe i tehnike naprednije od nekadašnjih, a namirnice su jednako domaće i svježe, ti recepti ispadaju kao neka turbodelicija! Da ih none vide po tanjurima fensišmensi restorana i hotela umrle bi od smijeha i mislile da ih netko zeza
Da ne pišem više, pogledajte slijed fotografija/atmosfere/jela i razmislite o organiziranju kućnog druženja na kojemu ćete prezentirati vlastite cooking skills ili pak udomite kakvog vrsnog kuhara koji će to učiniti umjesto vas.
Trebamo se družit ljudi! I povezivat' i kreirat' dobru, zajedničku vibru, a hrana je najbolji medij za to! U slast ;)!
Osim Sandija, vinočovjeka, bilo je još muškaraca u našem pretežno ženskom društvu ...
Dario, Katarinina bolja polovica ;) ...
Danijel, vlasnik genijalnog Old River Steak House-a u Buzetu. Sutradan nas je isti ugostio u navedenom house-u i bio vrhunskim domaćinom, iako mamuran i pod laganom temperaturom ;)
Katarinini panini
Jelo broj jedan; prepržene srdele umotane u grilane tikvice s domaćim maslinama i nasjeckanim, svježim pomidorima s peperoncinima
Mljac!
Nakon toga svježe, sirove dondole s malo limuna, mljevenog papra i domaćeg maslinovog ulja
Zajedno s kamenicama ...
Slurp!
Pa sirovi, svježi škampi
Koji su izazvali sveopće oduševljenje i ...
... smijeh kod svih ...
... osim kod Vanese koja ih je zaobišla, kao i sva Kozlovićeva vina i ...
... veselo nazdravljala pivom! Carica! Čovjek treba biti svoj i kvit :)
Što najbolje ilustrira i dvojac Elektrovintage u svojem kreativnom izražavanju
A ni ja nisam za odbacit' ... bar kad se o izražavanju radi ;)
Vratimo se Katarini i ...
... njezinim slijedovima. Kapesante, lagano prepržene, servirane na rikoli
Marinirane, filetirane, sirove trilje u maslinovom ulju, limunu i bosiljku, salata od sirovih liganja i ...
... sirovi, filetirani, marinirani inćuni
Pa buzara od dagnji s nasjeckanim pomidorima i peperoncinima ...
... koja izaziva smiješne face, pecka nepce ...
... bogato puni tanjure i ...
... probija granice pristojnosti. Ma tko je to ubacio svoje panine u lonac?!
Ovo je naše posljednje jelce kad već zapomagasmo i preklinjasmo kuharicu da se zaustavi ...
... i jest. Nakon deserta :)! Cheesecakea sa šumskim voćem
Sve u svemu bilo je nezaboravno! Kate hvala Ti od srca :)