SUMNJIVI KREDITI

Višesatni boravak policije u HBOR-u, javio se i Šegonov odvjetnik

22.01.2014 u 23:11

Bionic
Reading

Policija je nakon višesatnog češljanja dokumentacije izašla iz HBOR-a u srijedu kasno navečer. Ali još nije dala službeno objašnjenje zašto je uopće ušla u banku koju je proslavila afera s privilegiranim kreditom Linićevu pomoćniku Branku Šegonu

Neslužbeno, provjeravaju se krediti koje je HBOR u proteklih pet godina odobrio, ponajprije oni dodijeljeni poduzetnicima s liste 100 najvećih dužnika.

Iva Božović iz HBOR-ova odjela za marketing i medije nije željela ni potvrditi ni demantirati informaciju istražuje li policija postupak dodjele kredita pomoćniku ministra financija Branku Šegonu.


HTV je razgovarao s Aldom Miroševićem, odvjetnikom koji je u siječnju 2012. postao povjerenikom za Šegonovu tvrtku Facta Vera. Na pitanje je li upoznat s kreditom koji je Facta Vera dobila od Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Mirošević je rekao kako je on povjerenik članskih prava i kao takav ne može biti uključen u poslovanje tvrtke. 'U poslovanje može biti uključen samo povjerenik poslovodnog organa', istaknuo je Mirošević.

Odgovor nije imao ni na pitanje zašto je ugovor sklopljen sa Šegonom 2012. godine Trgovačkom sudu predao tek prije nekoliko dana. 'Nisam znao da se ta isprava trebala predati na Trgovački sud i nisam upućen u to da ju je trebalo predati Povjerenstvu za sukob interesa, bez da je ono uputilo zahtjev', izjavio je Mirošević.

Više doznajte ovdje