VREMENSKA PROGNOZA

Vrhunac paklenih vrućina: Temperature idu do 40 stupnjeva, ali već predvečer stiže promjena, doznajte i gdje

23.07.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Aktualni toplinski val dosegao je vrhunac: u većem dijelu Hrvatske danas se mogu očekivati temperature zraka između 35 i 40 stupnjeva, pa su na snazi crvena upozorenja DMHZ-a

U subotu pretežno sunčano i vruće, no od sredine dana u unutrašnjosti mala do umjerena naoblaka. Prema večeri raste vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, najprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju, a u noći na nedjelju može ih biti i drugdje u sjevernim kopnenim krajevima.

Vjetar uglavnom slab, ponegdje i umjeren jugozapadni, ali će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj kasno poslijepodne zapuhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, prolazno i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 35 i 40 °C.

U nedjelju će na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti nestabilnije i osobito u prvom dijelu dana lokalno uz pljuskove i grmljavinu, većinom u sjevernim krajevima.

Vjetar slab i umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni, a duž obale danju umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura od 17 do 22, na moru između 23 i 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 °C, u Dalmaciji ponegdje i viša.