više od 30 milijuna eura

Zagreb odabrao izvođača radova za rekonstrukciju Doma sportova

03.05.2024 u 10:20

Bionic
Reading

Konzorcij tvrtki BBR Adria iz Zagreba, Degal tehnika iz Virovitice te Hering iz Širokog Brijega odabran je za izvođača radova na rekonstrukciji i sanaciji krovova na dvoranama 1, 3 i 4 zagrebačkog Doma sportova. Grad je prihvatio njihovu ponudu od 29,6 milijuna eura bez PDV-a, što je bilo za 4,6 milijuna eura više od procijenjene nabavne vrijednosti posla

Ponudu je uz njih dostavila zajednica ponuditelja Kamgrad i Tehnika (38,9 milijuna eura bez PDV-a). Ne bude li žalbe poražene strane, što bi cijeli proces moglo otegnuti, a izvođač do ljeta bude uveden u posao, to bi značilo da bi u idealnim uvjetima do kraja 2025. ili početkom 2026. godine dvorane ponovno mogle biti u funkciji. Naime rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.

No prije svega toga Dom sportova će trebati zatvoriti, a iz njega će se sportaši sa svojim programima, djelatnici Hrvatskog olimpijskog odbora i Ustanove za upravljanje sportskim objektima (USO) te pojedini savezi morati privremeno iseliti. Za razliku od sportaša, predviđeno je da se uredski prostori neće moći koristiti samo u početnoj fazi radova.

Pretpostavlja se da bi se sportaši mogli služiti, i to samo u jednom periodu radova, jedino Dvoranom 2.

Podsjetimo, ova rekonstrukcija je tek prva faza dok je u drugoj, koja nije bila predmet ove nabave, predviđena rekonstrukcija krova Dvorane 2. Najveći zahvati u prvoj fazi bit će na Ledenoj dvorani, koja je izvan funkcije od rujna 2020., jer će tehnološki vrlo složen i zahtjevan zadatak biti demontaža i razgradnja nosive betonske krovne konstrukcije. Dvorana će potom biti ojačana, a zatim će se na nju postaviti nova čelična krovna konstrukcija.