zbrinjavanje biootpada

Zagreb sklopio sporazum sa Saubermacherom i Pripuzovim Eko-Flor Plusom

04.06.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Početkom svibnja Grad Zagreb je za Zagrebački holding sklopio dvogodišnji okvirni sporazum s okvirni sporazum sa zajednicom ponuditelja Saubermacher-EKP (u vlasništvu austrijske tvrtke Saubermacher Dienstleistungs) i Eko-Flor Plus (iz sastava CIOS grupe u vlasništvu Petra Pripuza) za prikupljanje dvije biorazgradivog otpada. Posao je bio procijenjen na 18,1 milijuna eura, ali iznos popeo se na više od 20 milijuna eura

Za Biorazgradivi otpad iz kuhinja i kantina cijena je 19 milijuna eura (bez PDV-a), a za Biorazgradiiv otpad 1,67 milijuna eura (bez PDV-a).

Mislav Galić, direktor Suabermacher-EKP-a, potvrdio je za Forbes da se ugovor već počeo konzumirati te da pokriva 4000 tona biootpada. Koliko će ga se točno 'konzumirati' preko okvirnog sporazuma, oviisit će, kazao je, o naručitelju, Zagrebačkom holdingu.

Nastavak suradnje s privatnim tvrtkama na odvozu biootpada, podsjetimo, uzrokovan je nakon dvaju odrona na Jakuševcu kada je prestala raditi tamošnja kompostana, a nastao je problem odvoza i zbrinjavanja otpada.

U prosincu prošle godine Grad Zagreb je za odvoz i zbrinjavanje biootpada iz kućanstava po hitnom postupku angažirao o zajednicu ponuditelja Saubermacher-EKP i 3 K.F. i to na period od šest mjeseci. S obzirom da je kompostana još uvijek zatvorena i da se čekaju rezulztati vještačenja zbog čega je došlo do odrona gard je potpisao dvogodišnji okvirni sporazum.