UKUSNE DELICIJE
Unesite promjenu na blagdanski stol: Ova dva recepta potpuno će vas oduševiti
Bocca Marai - svinjska potrbušina s bučom na sotiranom kelju i naru
5/6
izvor: tportal.hr / autor: Matej Grgić
Priprema:
Buču ogulite i narežite na trake, začinite i pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
U multipraktiku sameljite bučine sjemenke s decilitrom ulja.
Svinjsku potrbušinu začinite, obilato utrljajte pesto od bučinih sjemenki i posložite pečenu buču. Zarolajte i vežite konopom.
U posudu za pečenje stavite 2 dl vode i dl ulja te zarolanu pečenku. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 220 stupnjeva. Nakon sat vremena maknite foliju i zapecite još 10 minuta. Potom izvadite pečenku i ostavite da odmori.
Listove kelja narežite na manje dijelove i blanširajte u slanoj vodi. Na zagrijanoj tavi na malo tekućine od pečenja okrenite blanširani kelj i servirajte, pospite narom te poslužite uz narezanu pečenku.
Dobar tek!
Nikolina Belošević
19.12.2018 u 07:26