'FORTNIGHT'

Svi bruje o spotu Taylor Swift u kojem nosi haljinu dizajnera makedonskog podrijetla

20.04.2024 u 11:09

Bionic
Reading

Neuzaustavljiva Taylor Swift objavila je novi spot 'Fortnight' s reperom Postom Maloneom koji je u samo devet sati prikupio skoro devet i pol milijuna pregleda, a ta brojka i dalje vrtoglavo raste

Plavokosa glazbenica koja ruši sve rekorde, objavila je novi album The Tortured Poets Department, a predstavila je i prvi singl s tog albuma, 'Fortnight' koji je u samo šest sati od objavljivanja pogledan gotovo 7 milijuna puta!

Pjesmu je snimila u suradnji s poznatim američkim reperom Maloneom u kojem glume par koji je imao ljubavnu vezu koja je potrajala samo 14 dana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

U zanimljivom crno-bijelom spotu u gostujućim su ulogama glumci Ethan Hawke i Josh Charles kao znanstvenici koji provode testove i proučavaju Taylor. Najpopularnija glazbenica današnjice u ovom spotu nosi nekoliko spektakularnih izdanja, a divna bijela haljina pomalo gotičkog stila koju Taylor djelo je australskog dizajnera makedonskih korijena, Tonija Micevskog iz Melbournea.

  • +4
Spot Taylor Swift 'Fortnight' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ekstravagantna balska haljina djelo je dizajnera iz Melbournea, a riječ je o haljini Candescence čija je cijena 6200 dolara. Haljina u boji bisera ima 'skulpturalnu siluetu', uglati dekolte i naboran materijala na bokovima kako bi se otkrilo bedro.

'Euforična i romantična haljina Candence jedna je od najpoželjnijih silueta sezone', kaže Maticevski.

Taylor možemo vidjeti kako nosi tu zadivljujuću haljinu dok baca kolica kroz ogledalo interijeru nečega što izgleda kao nadrealistička bolnica.

Blogerica koja se bavi Taylorinim modnim stilom Sarah Chapelle, koja stoji iza bloga Taylor Swift Style, pohvalila je izbor 47-godišnjeg australskog modnog dizajnera Tonija Maticevskog. 'Ova posebna haljina je iz kolekcije proljeće/ljeto 2024.', objasnila je dodajući kako njezin naziv potpuno odgovara riječi 'candescent', što znači sjajiti jakim sjajem.

Ta je haljina mnogi su obožavatelji primijetili vrlo slična bijeloj Schiaparellijevoj kreaciji koju je Taylor nosila na dodjeli Grammyja 2024. Upravo je na dodjeli Grammyja Taylor najavila izlazak svog 11. studijskog albuma Tortured Poets Department na kojem i pjesma 'Fortnight' u spotu. Inače, Maticevski (Matičevski) je sve traženije ime na australskoj modnoj sceni otkako je 2002. osvojio nagradu New Designer na Melbourne Fashion Festivalu.

Od 2006. do 2010. dizajner rođen u Melbourneu, imao je revije i na Tjednu mode u New Yorku, a zadivio je ljubitelje stila kolekcijom na Tjednu mode u Parizu 2017. godine.

Inače, Maticevski čiji su se roditelji iz Makedonije, tad dijela bivše Jugoslavije (danas Sjeverna Makedonija), preselili u Australiju, proširio je svoj brend na asortiman obuće, kožne galanterije i dječje odjeće, bio je predstavljen na stranicama modnih časopisa diljem svijeta i odijevao je slavne osobe, uključujući Jennifer Lopez, Alessandru Ambrosio i Florence Pugh.