PRESRETNI OTAC

Veliko slavlje u obitelji izbornika Zlatka Dalića: Ne krije da puca od ponosa

05.06.2021 u 18:03

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić na Instagramu se pohvalio sinovom diplomom i pri tom ne krije koliko je ponosan na to postignuće

Mlađi sin Zlatka Dalića, 23-godišnji Bruno diplomirao je na Rochester institutu za tehnologiju (RIT), američkoj visokoj školi za management i tehnologiju u Zagrebu u Zagrebu, a ponosni otac uz fotografiju sina koji drži diplomu ruci napisao je: 'Ponosan otac, čestitke'.

Dalić je u bračnu luku uplovio 1992, a sa suprugom Davorkom osim 23-godišnjeg Bruna ima i 28-godišnjeg sina Tonija koji je nakon tri godine informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, završio dvije godine digitalnog marketinga. Danas radi kao direktor NK Varaždin, a velika strast mu je glazba pa na Zrću ljeti nastupa kao DJ pod umjetničkim imenom Tony D te najviše pušta house i r’n’b.

Suprugu Davorka, djevojačkog prezimena Propadalo poznaje se još od ranog djetinjstva jer su zajedno odrastali, a nikad nije krio da je upravo ona stup obitelji.

To je za eMedjimurje potvrdio i stariji sin Toni: 'Gotovo sve prepuštao je mami. Danas imam 10-12 rokovnika u kojima je, još u igračkoj dobi, bilježio svaki trening i svaku vježbu. On je uvijek bio svoj. Zbog toga što često zbog posla nije bio kod kuće, majka bi odradila većinu posla, a on joj je bio pripomoć. Ali nije bilo ni potrebe za očevim intervencijama jer ni brat ni ja nismo radili nepodopštine. Žao mi je jedino što se mama, zato što je bila posvećena samo nama, možda nije mogla više profesionalno ostvariti u ekonomiji'.

Toni Dalić je u istom intervjuu rekao da je otac na njih želio prenijeti svoje sustave vrijednosti te da je uvijek bio borac za pravdu: 'Njegova mi je borba uvijek inspiracija i vodilja. Tako smo i odgajani. Ne mogu i ne želim pobjeći od oca, mogu se njime samo ponositi'.

  • +14
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Kada sam bio u osnovnoj školi, otac me doslovce potjerao iz Varteksa. Rekao mi je: 'Sine, nisi ti za to. Primi se škole i informatike, nije za svakoga nogomet...' Igrao sam lijevo krilo, no talenta nisam imao.Te očeve rečenice bile su za mene šok. On je tada bio sportski direktor kluba. U novinama je tada izišao tekst s naslovom: 'I svoga sina potjerao sam iz Varteksa'. Meni se srušio svijet. Kasnije sam tajno, da tata ne zna, trenirao u lokalnom niželigašu. Govorio sam mu da se idem s prijateljima igrati na livadi, a išao sam na utakmice. Kada sam došao na fakultet u Zagreb, prestao sam sanjati o nogometnoj karijeri. Tada sam počeo raditi i za Microsoft, a potom i za Acer. Danas sam svjestan da mi je napravio najveću uslugu. Našao sam se u ovom poslu koji radim', rekao je Toni Dalić.