kraj za ten haaga?

Manchester United pronašao novog trenera; na Old Trafford stiže senzacionalni Španjolac

30.04.2024 u 17:47

Bionic
Reading

Sve su veće šanse da će trener Crvenih vragova Erik Ten Hag napustiti klupu na kraju sezone te je potencijalna zamjena već spremna

Pritisak na Erika Ten Haaga raste iz utakmice u utakmicu, nakon što je zamalo prokockao finale FA Kupa prošlog vikenda, ispustio je bodove protiv predzadnje plasiranog Burnleyja te su snovi za Ligom prvaka gotovo nedostižni. Kao rezultat toga, budućnost Ten Haga je neizvjesna, a novi investitor Sir Jim Ratcliffe navodno traži opcije za zamjenu Nizozemca.

Thomas Tuchel, Graham Potter i trener engleske nogometne reprezentacije, Gareth Southgate, imena su koja se zadnjih dana provlače kroz medije kao potencijalne zamjene Ten Haagu, no gotovo niotkuda pojavilo se novo ime za preuzimanje klupe Crvenih vragova.

Prema španjolskom listu Mundo Deportivo radi se o Michelu Sanchezu (48) koji ove sezone čini čuda s 'malom' Gironom, trenutno trećom momčadi na prvenstvenoj ljestvici. Jedino u Real Madrid i Barcelona ispred njih.

Interesantan podatak je kako su Manchester City i Girona pod vodstvom iste grupacije. Girona je postala dio City Football Groupa 2017. godine te je UEFA tada odobrila kako jedna grupacija može posjedovati više klubova u europskom nogometu. Od tada, vlasnici Cityja pružaju financijsku i kadrovsku podršku malom španjolskom klubu, a jedan od čelnika i suvlasnik je Pere Guardiola, brat trenera Građana Pepa Guardole...

Klubovi iz Manchestera zakleti su protivnici, pogotovo zadnjih desetak godina kada su Građani napokon počeli ostvarivati uspjehe, te potez 'otimanja' perspektivnog trenera bi Crvenim vragovima ostvarila dodatan vjetar u leđa.

Dolazimo do pitanja, što je iduće za Erika Ten Haaga? Čini se kako mu je povratak u klub iz kojeg je došao u Manchester United, Ajax, zlatni padobran te je gotovo sigurno da je amsterdamski div sljedeća destinacija za Nizozemca.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/YouTube