nisu ga smijenili

Nenad Bjelica prvi se put oglasio nakon sramotnog poraza i ispadanja iz Europe: Teško je objasniti to što nam se dogodilo...

30.07.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Pred nogometašima Osijeka je utakmica 3. kola SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa (nedjelja, 31. srpnja, 18.55 sati, Gradski vrt, MAXSport, MAXtv), no trener Nenad Bjelica i dalje pokušava pronaći razloge blamaže i poraza 2:0 od kazahstanskog Kizilžara u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu

Svi su još uvijek u šoku, Osijek je teško uzdrman nakon što je pred svojim navijačima u Gradskom vrtu u četvrtak izgubio 2:0 od kazahstanskog Kizilžara u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Baš nitko nije očekivao takvu sramotu i blamažu, a navijači su po svršetku otvoreno tražili smjenu trenera Nenada Bjelice.

No, Bjelica je 'preživio', barem za sada. Čelnici Osijeka odlučili su mu dati još jednu priliku, a na njemu je sad da u što kraćem roku vrati momčad u život jer im već sutra (nedjelja, 31. srpnja, 18.55 sati, Gradski vrt, MAXSport, MAXtv) u 3. kolu SuperSport HNL-a u goste stiže Slaven Belupo.

A Bjelicu, očekivano, i dalje proganja taj sramotni poraz od Kizilžara...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nije se ništa promijenilo u mom razmišljanju, teško je analizirati prošlu utakmicu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali sve pod kontrolom, nedostajalo nam je možda malo više prilika za gol, ali suparnika koji se nisko branio s 11 igrača bilo je teško probiti. Opet smo došli do nekih udaraca i opasnih situacija, u obrani bili neprikosnoveni, a onda se nakon tog gola u nas uvukao neki strah, nervoza što je dovelo do drugog gola. Dogodila se totalna blokada, teško je to objasniti, ali dogodilo se i nadam se da se više neće ponavljati', rekao je Nenad Bjelica za klupsku stranicu Osijeka pa dodao:

'Imali smo veliku podršku navijača, hvala im na tome. Sinergija je u ove dvije domaće utakmice bila vrhunska, na žalost razočarali smo ih našom igrom i rezultatom. Nemamo što drugo nego okrenuti se idućoj utakmici a to je Slaven Belupo u nedjelju, skupiti se između sebe, biti zajedno više nego ikad i pokušati dobiti utakmicu.'

  • +8
NK Osijek - FC Kyzylzhar, 2. pretkolo Konferencijske lige, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

Igrači Osijeka sigurno su se emotivno ispraznili, težak je to udarac za sve pa Bjelica mora pronaći načina kako da ih što prije vrati 'u normalu' i pripremi za nedjeljnu utakmicu protiv Slaven Belupa.

'Uvijek je to između mentalne i fizičke snage, vidjeti tko se dobro oporavio od prošle utakmice i tko je mentalno jak da preuzme odgovornost u ovim trenucima kada nije lagano. Pokušat ćemo poslati na travnjak najbolju momčad, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome', zaključio je Nenad Bjelica.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.