gongova karta

Zagreb je pocijepan na tri izborne jedinice, na ovoj karti provjerite gdje ćete glasati

27.03.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji je podijeljen u nekoliko izbornih jedinica. Umjesto na prijašnje četiri, sada je pocijepan na tri izborne jedinice. Gong je izradio interaktivnu kartu pomoću koje lako možete pronaći kojoj izbornoj jedinici pripadate prema vašoj adresi

Svaka od te tri izborne jedinice - prva, druga i šesta - pritom se pruža i izvan Zagreba i obuhvaća i druge gradove i općine. Gongova karta prikazuje samo onaj dio koji obuhvaća neke od zagrebačkih četvrti.

Prije nego što počnete tražiti svoju izbornu jedinicu po svojoj adresi, morate u karti u članku kliknuti ikonu u gornjem desnom uglu koja prikazuje isprekidani četverokut uz koji se pojavljuje obavijest "View larger map". Klikom na tu ikonu, u novom prozoru otvorit će vam se velika Gongova karta Zagreba.

Kao što na Google Mapsu lokaciju koja vas zanima upisujete u tražilicu, isto tako i na ovoj karti u tražilicu trebate upisati adresu na kojoj ste prijavljeni u Zagrebu.

Na vaš odabir ponuđene odgovarajuće adrese, karta automatski označava lokaciju i zumira gdje se odabrano mjesto nalazi.

Kojoj izbornoj jedinici pripadate, možete vidjeti već po boji polja u kojem se tražena adresa nalazi (žuta boja – prva izborna jedinica, plava boja – druga izborna jedinica, crvena boja - šesta izborna jedinica).

Svaka od tri izborne jedinice dodatno je na karti označena i ikonom s brojem 1, 2 ili 6. Klikom na neki od tih brojeva, gore lijevo otvorit će vam se obavijest o kojoj je izbornoj jedinici riječ, a iznad toga i mala karta cijele te izborne jedinice, dakle ne samo onog zagrebačkog dijela, nego i svih ostalih mjesta koja ulaze u tu izbornu jedinicu izvan Zagreba.