VOĐENI DIZAJNOM

Cupra DarkRebel osvaja glavnu Red Dot nagradu, a Tavascan prepoznat po svom izvanrednom dizajnu

28.06.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Za DarkRebel Showcar se i prije očekivalo da će biti u borbi za priznanje Best of the Best, izazivajući pravila dizajna. Uspjeh tu nije stao jer je Cupra Tavascan također kući odnio nagradu Red Dot za izvanredan dizajn

Cupra ima razloga za slavlje, jer su dvostrukom pobjedom na ovogodišnjoj visoko prestižnoj i međunarodno priznatoj nagradi Red Dot Design Award napravili još jedan korak na svom uzbudljivom putovanju.

Cupra DarkRebel Showcar osvojio je Red Dot: Best of the Best – najveću nagradu u natjecanju – ističući se svojim revolucionarnim dizajnom. Uspjeh tu nije stao jer je Cupra Tavascan također kući odnio nagradu Red Dot, koju dodjeljuje međunarodni žiri za proizvode koji imaju uistinu izvanredan dizajn.

'Cupra nastavlja pomicati granice dizajna, donoseći na tržište vozila koja potiču želju. Pobjede na Red Dot Design Awards-u za Cupra DarkRebel Showcar i Tavascan prepoznaje najbolje od našeg provokativnog dizajnerskog jezika,' rekao je Jorge Diez, direktor dizajna u Cupri. 'Ovaj nekonvencionalni dizajn je moguć zahvaljujući strastvenom dizajnerskom timu koji uvijek pomiče granice.'

Za DarkRebel Showcar se i prije očekivalo da će biti u borbi za priznanje, izazivajući pravila dizajna, nešto što je žiri za prestižnu nagradu Red Dot: Best of the Best prihvatio.

Stvoren korištenjem više od 270.000 unosa u online Hyper Configurator iz Cupra Tribea za oblikovanje dizajna. Rezultat je 100 posto električni sportski automobil s dvoja sjedala sa shooting brake arhitekturom koja je ojačana visokom isklesanom karoserijom i elementima poput središnje kobilice ili njegovih neočekivanih i digitalnih prednjih svjetala. Svi ovi elementi vanjštine DarkRebela predstavljaju manifest dizajna u cilju stvaranja želje, emocija i isticanja kao izazivača.

Cupra DarkRebel Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Unutar DarkRebel Showcara, dualnost mišića i kostura, tijela i strukture daje neočekivani i revolucionarni kokpit. Parametarski dizajn i aditivna proizvodnja pružaju sadržajniji pristup održivosti. Putnici se nalaze u sveobuhvatnom, radikalnom, ekstremnom okruženju omeđenom platnom ocrtanim dinamičnim oblicima, iz kojeg izranjaju sirove, lagane strukture.

  • +8
Cupra DarkRebel Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Kruna cjelokupnog vizualnog doživljaja su pogonske komponente, pravi dragulji dizajna, koji svojim oblicima i vrhunskom tehnologijom pružaju preciznost, upotpunjujući jedinstvenu unutrašnjost.

Cuprin uspjeh na ovogodišnjoj Red Dot Design Awards-u nije stao s DarkRebel Showcarom; Tavascan je također osvojio nagradu Red Dot za izvanredan dizajn.

Cupra DarkRebel i Tavascan - Red Dot Izvor: Promo fotografije / Autor: Red Dot

Tavascan je prvi potpuno električni SUV coupé marke, dizajniran i razvijen u Barceloni. To je poticaj za Cuprin novi upečatljivi dizajnerski jezik koji će se prenijeti na buduće elektrificirane automobile u liniji marke

Dizajn potpuno električnog SUV coupéa je odvažan. Razvijen da bude razoran, emotivan i izražajan, Tavascan tim dizajnera stvorio je dizajnerski jezik namijenjen novoj generaciji ljubitelja automobila.

Vanjski dizajn donosi atletske i sportske proporcije. S prednje strane, matrix LED s potpisom oka u obliku tri trokuta odmah je prepoznatljiv, dok je unutrašnjost dio arhitekture zahvaljujući svom karakterističnom središnjem kralježnici zajedno s tankim ventilacijskim otvorima. Sve točke koje su pomogle uvjeriti žiri da Tavascanu dodijeli najveću nagradu.

  • +58
Cupra Tavascan: svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Ocjenjivački sud bio je pun hvale za Cuprin nevjerojatan rad. Osnivač i izvršni direktor tvrtke RED Dot, profesor dr. Peter Zec je rekao: 'Među brojnim prijavama tvrtki i dizajnerskih studija iz cijelog svijeta, izvanredna kvaliteta i dizajn Cupra proizvoda uvjerili su naš međunarodni žiri. Sada je pravo vrijeme da skrenete pozornost na izvrsnu kvalitetu dizajna proizvoda'.

Međunarodno priznate nagrade Red Dot Design Awards ističu najbolje u dizajnu i poslovanju. S oko 40 međunarodnih stručnjaka iz različitih specijalističkih područja koji rade na testiranju, raspravi i procjeni svakog pojedinačnog proizvoda kako bi na kraju imenovali krajnjeg pobjednika na temelju niza kriterija uključujući inovativnost, funkcionalnost i dugovječnost.

sve osim nogometa

Učitavanje...