SVJETSKA PREMIJERA

Cupra predstavila osvježene i poboljšane modele Formentor i Leon: Novi dizajnerski jezik marke

07.05.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Raspon pogonskih sklopova uključuje četiri različite tehnologije: TSI (benzinski), blagi hibrid (eTSI), TDI (dizel) i eHybrid (plug-in hibrid). Formentor i Leon Sportstourer sada i benzinskim motorom (TSI) snage 333 KS (245 kW) s tehnologijom razdjelnika okretnog momenta i Akebono kočnicama

Cupra je predstavila osvježene modele Formentor i Leon u dvije verzije. Model Formentor dolazi kao nastavak velikog uspjeha koji je ovaj crossover SUV već postigao. Formentor je bestseler tvrtke i postaje ikona marke. Na konkurentnom tržištu A-CUV-a, bio je na vrhu ljestvice prodaje sa 120.100 isporuka diljem svijeta prošle godine (+23,0 posto u odnosu na 2022.). Snažni rezultati za prvo vozilo jedinstveno dizajnirano i razvijeno za marku.

Novi Cupra Leon pruža snažan karakter u dvije verzije karoserije – hatchback i Sportstourer s 5 vrata - u vrijeme kada marka dostiže novu prekretnicu.

U prvom tromjesečju 2024. Cupra je isporučila 56.600 automobila, što je povećanje od 21,4 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2023., dok je ožujak bio rekordni mjesec marke svih vremena s 23.800 isporuka.

CUPRA Formentor - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

'Cupra Formentor i Leon bili su pokretačka snaga uspjeha marke dok širi svoj otisak diljem svijeta. To je pristup koji je bio nevjerojatno uspješan s gotovo 600.000 isporučenih automobila od lansiranja marke 2018.,' rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor CUPRA-e.

'Novi Cupra Formentor i Leon su čista opsesija dizajnom. Dva modela napravljena da izazovu snažne emocije i ojačaju izvanrednu vezu s našim Plemenom. Dva modela koji predstavljaju ono što je ta mala skupina vjernika zamislila da bi Cupra mogla biti prije samo nekoliko godina.'

Novi Formentor i Leon redizajnirani i poboljšani za sljedeću generaciju Tribe članova

Nova vanjština uključuje logotip CUPRA na prednjem poklopcu motora, hrabru središnju točku na licu s nosom morskog psa koja definira agresivan izgled sa svojim trokutastim matričnim LED svjetlima i velika, hrabra donja usta. Isti trokutasti dizajn svjetla djeluje kao točka okvira za središnji logotip CUPRA osvijetljen straga. Nove mat boje kao što su Century Bronze brončana ili Enceladus Gray siva daju još više karaktera oba automobila.

Sirova emocija vanjskog dizajna odražava se iznutra s interijerom koji kombinira sportski duh i održivost s nizom digitalnih tehnologija i izbora materijala.

Interijer nudi dojam više kvalitete, s novodizajniranim elementima poput središnje konzole. Također je poboljšan novim materijalima, a istovremeno prihvaća održiviji pristup, uključujući sjedala u obliku žlice omotana ili 73 posto recikliranim mikrovlaknom ili ekološki osviještenom kožom.

Digitalizacija je u središtu pozornosti vozača. Novi i poboljšani HMI implementiran je u digitalni kokpit iza upravljača, kao iu veći 12,9 inčni infotainment sustav, koji sada također dolazi s retro osvijetljenim klizačem.

Oba automobila imaju novi zvučni sustav visoke vjernosti s 12 zvučnika razvijen u suradnji sa audio stručnjacima tvrtke Sennheiser Mobility. Sustav pruža čisti prepoznatljivi Sennheiser zvuk kojem vjeruju glazbeni kreativci i umjetnici iz cijelog svijeta.

Raspon pogonskih sklopova uključuje četiri različite tehnologije: TSI (benzinski), blagi hibrid (eTSI), TDI (dizel) i eHybrid (plug-in hibrid). Nova generacija plug-in hibrida isporučuje 272 KS (200 kW), dok nudi više od 100 km potpuno električnog dometa i sada je također kompatibilan s brzim punjenjem (do 50 kW DC punjenje).

CUPRA Leon - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Ekskluzivno dostupan za Formentor i Leon Sportstourer nova je opcija benzinskog motora (TSI), koja isporučuje 333 KS (245 kW) s tehnologijom razdjelnika okretnog momenta i Akebono kočnicama.

Fokus prezentacije na dizajnerskoj opsesiji marke

Svjetska premijera novih modela Formentor i Leon bila je predstavljanje Cupra kao marke vođene dizajnom.

Svjetska premijera CUPRA Leona i Formentora Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Brend je najavio stvaranje Cupra Designa, nove, samostalne dizajnerske kuće. Cupra Design neće biti odgovoran samo za robu brenda, već će također surađivati ​​s tvrtkama koje se povezuju s filozofijom brenda i žele inkorporirati Cuprin stil u vlastite brendove. Ambicija s Cupra Designom je da postane mjesto za one koji žele odvažan, nekonvencionalan dizajn, bez obzira na njihov proizvod ili projekt.

S istom opsesijom dizajnom koja je zapalila novi Formentor i Leon, marka također lansira dodatne novitete zajedno sa svojim partnerima.

MAM, održivi brend nakita iz Barcelone, pridružuje se Cupri kako bi stvorio liniju koja uključuje prsten i standardne i ograničene narukvice 'Welcome to the Tribe'. Proizvodi su izrađeni od rutenija i bakra, materijala koje Cupra koristi u dizajnu svojih vozila. uhvatiti bit sirove autentičnosti.

  • +48
Cupra predstavila osvježene i poboljšane modele Formentor i Leon Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

I po drugi put, Cupra se udružila s barcelonskim studijem za dizajn rasvjete Marset za očaravajuću Dipping Light, šarenu reinterpretaciju ikonske svjetiljke marke. Događaj je prikazao ovaj jedinstveni i ekskluzivni komad koji dijeli Cuprine estetske vrijednosti profinjenosti i sofisticiranosti, ali emotivnosti i nekonvencionalnosti.

Cupra Catwalk

'Cupra Design Obsession' je bila jedinstvena vizualna revija na Plaza de Cibeles u srcu Madrida. Cuprine vrijednosti predstavljene su kao nikad prije.

Mjesto je bilo ispunjeno velikim ekranima koji su tvorili viseću modnu pistu na kojoj su virtualni modeli koji utjelovljuju 9 načela vizije brenda usmjerene prema budućnosti šetali ispred publike.

Ideja iza modne piste bila je identificirati i pojedinačno razumjeti sastojke koji Cupra dizajn čine jedinstvenim. Kako bi ilustrirali njihove osobne i individualne stavove, svaki avatar je predstavljao vrijednost koja Cupru čini markom koju neki vole, ali ne sviđaju svima, uključujući buntovnički duh koji izaziva status quo; duh Plemena koji poziva vozače da budu jedni od nas; i opsjednutost koja potiče marku da se svakodnevno poboljšava.