Monaco Yacht Show 2024

Potpuno električni Maserati GranCabrio Folgore i gliser Tridente u Monte Carlu

28.09.2024 u 11:03

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem događaju posvećenom pomorskom luksuzu talijanka marka sportskih automobila nastupa prvi put. Uz flotu od preko 120 superjahti i najbolje od najluksuznijih plovila, Maserati se odlučio istaknuti s dvije svoje najnovije i inovativne kreacije

Maserati, talijanska marka sportskih automobila iz sastava Stellantis grupe, je obavio kako će od 25. do 28. rujna prvi put boraviti u Kneževini Monako gdje će sudjelovati na Monaco Yacht Showu (MYS), jednom od najočekivanijih događaja u godini za ljubitelje nautike i luksuznih jahti.

Sada u svom 33. izdanju, i organiziran pod visokim pokroviteljstvom Princa Alberta II od Monaka, MYS je 'posvećen onima koji vole doživjeti more sa stilom, bez žrtvovanja luksuza, udobnosti, elegancije i inovacije, u potrazi za najnovijim trendovima na pomorskom tržištu – za charter i prodaju – i obogaćen prisutnošću elite graditelja brodova, brokera i globalnih stručnjaka u sektoru.

U slikovitom zaljevu Port Hercule u Monte Carlu, uz legendarnu stazu Formule 1, publika od preko 560 izlagača napravila je prostor za dobrodošlicu međunarodnoj publici stručnjaka i entuzijasta za rekreacijsku plovidbu, okružena doista jedinstvenom atmosferom najglamuroznijeg ljetovališta na Azurnoj obali - Côte d'Azur.

U ovom ekskluzivnom okruženju uz flotu od preko 120 superjahti i najbolje od najluksuznijih plovila, Maserati se odlučio istaknuti s dvije svoje najnovije i inovativne kreacije. Motorni čamac Tridente rezultat je suradnje između tvrtke sa sjedištem u Modeni i Vita Power, tvrtke za sofisticiranu pomorsku tehnologiju koja se bavi razvojem i proizvodnjom potpuno električnih pogonskih sklopova i jahti visokih performansi.

GranCabrio Folgore prvi je 100 posto električni kabriolet na tržištu u luksuznom segmentu, temeljen na 800-V tehnologiji i razvijen s vrhunskim tehničkim rješenjima koja kombiniraju izvanredne performanse s dizajnom i elegancijom tipičnom za Troubac (Trident).

Monaco Yacht Show 2023 - najzanimljivije Izvor: Promo fotografije / Autor: Monaco Yacht Show

S brodom Tridente, Maserati ispisuje novo poglavlje u svojoj povijesti na vodi. Motorni čamac od 10,5 metara – s maksimalnom snagom od 600 KS i kapacitetom baterije od 252 kWh – može se pohvaliti brzinom krstarenja od 25 čvorova, najvećom brzinom od 40 čvorova i puni se istosmjernom strujom za manje od sat vremena.

Brod, koji može primiti do 10 putnika, izrađen je od ugljičnih vlakana, dovršen prema najvišim kreativnim standardima od strane nautičkih majstora Hodgdon Yachtsa, američkog brodograditelja iz Mainea s poviješću dugom preko 200 godina strasti i izvrsnosti, i specijalist za tendere za superjahte.

Na Maseratijevom štandu na MYS 2024, Tridente je okružen s kabrioletom GranCabrio Folgore s karoserijom Rose Gold, platnenim krovom Titan Grey i interijerom Econyl® Denim and Ice.

  • +8
Maserati GranCabrio Folgore i gliser Tridente u Monte Carlu Izvor: Promo fotografije / Autor: ANTONIO MOCCHETTI

Novi model, predstavljen u travnju 2024., već je postao ikona stila i savršen interpret najčišće izvedbe zahvaljujući profinjenim detaljima kao što je mekani krov koji se može uvući, za uživanje u najboljem iskustvu na otvorenom, prostor za četiri prava sjedala s udobnošću potrebnom čak i za duga putovanja i tehnologijom od 800 V za izvanredne performanse, koju osiguravaju tri snažna motora s trajnim magnetima od 300 kW (408 KS).

U ovoj kreaciji koja simbolizira talijansku eleganciju na četiri kotača, luksuz i performanse spajaju se u automobilu koji može postići 290 km/h, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 2,8 sekundi, osiguravajući profinjenu snagu, udobnost bez žrtvovanja najsportskije zabave u vožnji, a sve na GranCabrio Folgore modelu također je dizajnirano da optimizira maksimalni doseg koji se može postići – od načina vožnje do specifičnih parametara i strategija uštede energije – i poboljša učinkovitost vozila, kojom se može pohvaliti s dometom od 447 km (WLTP ciklus).