VELIKA INVESTICIJA

Ikea planira zaposliti 1.300 novih radnika u Velikoj Britaniji

17.05.2017 u 17:20

Bionic
Reading

Švedski lanac trgovina namještaja IKEA u srijedu je izvijestio o novoj većoj investiciji u Velikoj Britaniji u sklopu koje namjeravaju otvoriti tri nove trgovine, jednu ove i dvije u idućoj godini, i time kreirati više od 1.300 novih radnih mjesta

Iz IKEA-e su najavili za ovu godinu otvaranje nove trgovine u Sheffieldu na sjeveru Engleske, a za iduću godinu namjeravaju otvoriti trgovine u Exeteru na jugozapadu zemlje i u londonskoj četvrti Greenwichu.

Novim radnim mjestima ukupan broj zaposlenika toga švedskog brenda u Velikoj Britaniji i Irskoj bit će uvećan za 12,5 posto, na 11.700, priopćeno je u srijedu iz kompanije. 

"Budući da nastavljamo širiti svoje poslovanje, raduje nas što dovodimo investicije na nova područja širom zemlje i time otvaramo nove mogućnosti za lokalne zajednice", kazala je Gillian Drakeford, menadžerica za maloprodaju u IKEA-inu ogranku za Veliku Britaniju i Irsku.

IKEA se tako pridružila brojnim velikim kompanijama poput Googlea, Facebooka i Amazona koji povećavaju broj zaposlenika u Velikoj Britanija nakon referendumske odluke iz lipnja prošle godine o izlasku zemlje iz Europske unije.

Uoči referenduma strahovalo se da će odluka o napuštanju EU-a naštetiti britanskom gospodarstvu i odgoditi investicije, podsjeća Reuters.

Lani u studenome IKEA je objavila da petu godinu zaredom na britanskom tržištu bilježe rast, a o sličnim robusnim rezultatima poslovanja izvijestile su i druge kompanije u segmentu uređenja i opreme doma, poput Travis Perkinsa i Howden Joneryja, lanca trgovina za prodaju kuhinja.