DOGOVOR S INSPEKCIJOM

Kreće velika akcija rušenja ilegalne gradnje u Splitu, pogledajte što je na meti

25.07.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Građevinska inspekcija u suradnji s gradskim službama uskoro će započeti s uklanjanjem više desetaka ilegalnih objekata na javnim površinama u Splitu, a među prioritetima će se naći i preko 40 objekata unutar granice Park-šume Marjan, za koje su odbijeni zahtjevi za legalizaciju, doznaje se u gradskoj upravi Splita

Gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je da je održao sastanak s predstavnicima Građevinske inspekcije te da je dogovoreno 'hitno razmatranje' svih ovih slučajeva 'kako bi se poslala vrlo jasna poruka da se red i zakon moraju poštivati'.

Inspektorima je Puljak uručio popis s fotografijama više desetaka ilegalnih objekata koje su gradske službe bezuspješno prijavljivale inspekcijama u proteklih nekoliko godina. Radi se uglavnom o kioscima, dogradnjama, staklenicima, vrtovima kafića i sličnim objektima prema kojima gradske službe nemaju ovlasti postupati.

Fotografije nekih od objekata tportal donosi u galeriji:

  • +14
Bespravno sagrađeni objekti u Splitu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grad Split

'Postupanje prema ilegalnim objektima na području cijelog grada, s naglaskom na području Park-šume Marjan, bila je glavna tema sastanka koji je gradonačelnik Ivica Puljak održao s predstavnicima Građevinske inspekcije u Splitu. Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja s Građevinskom inspekcijom s ciljem rušenja nelegalnih objekata u cijelom gradu, uz prioritet na zaštiti Park-šume Marjan. Dogovor je da će Grad Split napraviti listu prioriteta, a zatim će ih Građevinska inspekcija uzeti u hitno razmatranje i uz partnerski odnos s Gradom započeti rješavanje kako bi se svima onima koji imaju nelegalne objekte poslala vrlo jasna poruka da se red i zakon moraju poštivati', potvrdili su iz gradske uprave Splita.

'Gradonačelnik Puljak uručio je predstavnicima Građevinske inspekcije dosjee s neriješenim prijavama objekata koje je Grad Split prijavljivao proteklih nekoliko godina, uzimajući u obzir nadležnost Građevinske inspekcije. Ovaj popis s nelegalnim objektima u Park-šumi Marjan bit će osnova za listu prioriteta za buduće zajedničko djelovanje inspekcije i službi Grada Splita', dodali su iz splitske gradske uprave.